Kredittkort for unge

Ved søknad om kredittkort vil det ofte være en nedre aldersgrense. Den er typisk 21 eller 23 år. I noen tilfeller er den kanskje enda høyere. Det kan derfor være et problem for unge å få kredittkort.

Jeg har derfor valgt å sette opp en oversikt over noen kredittkort for ungdom.

YX Visa
Dette kortet har 18 årsgrense. Kortet er gratis å ha ved bruk av epostfaktura. Kortet gir rabatt på bl.a bensin. Kortet har også gebyrfri nettbank. Nominell rente på 19,98 % er lavere en mange andre kort.

Vivo
Dette kortet tilbys av Terra for ungdom fra 18-28 år. Du må være kunde i en sparebank tilknyttet Terra og søke via banken. Kredittgrensen settes fra 5.000-30.000. Ved bruk av eFaktura er kortet gratis å ha. Du får inntil 45 dager rentefri kreditt på varekjøp. Du får også 4 % bonus på varekjøp innenfor den valgte kategori.

De fleste store banker har også gjerne programmer for studenter der kredittkort er inkludert. Kredittgrensen settes ofte veldig lavt. Den kan typisk være på 5.000 kr. De fleste rene nettbanker tilbyr ikke spesielle programmer for ungdom.

Landkredittbank Studentpakke
Denne pakken inneholder. Bl.a. kredittkort med 5.000-20.000 i kredittgrense. Det spesielle med dette kortet er at renten reduseres til 7 % i august og september. Studentpakken har også andre fordeler som fritak for årsavgiften på bankkort første år.

Dersom du ikke er student har de programmet Ung Voksen med bl.a kredittkort for de i alderen 18-33 år.

Gebyrfri Visa
Gebyrfri Visa har en aldersgrense på 20 år. Kortet koster ingenting å ha dersom du bruker det kun til varekjøp og betaler hele saldoen ved forfall. Nå får nye kunder 100 kr satt inn på kortet. De har også rabatter på inntil 30 % hos utvalgte brukersteder. Dette gjelder enkelte skoforretninger, restauranter, flyselskaper og bilutleiefirmaer.

Kortet har en effektiv årlig rente på 23,41 %. Nominell renten på varekjøp er 20,42 % og 26,4 % på kontantuttak. Valutapåslaget er 1,75 %. De tar ingen gebyrer. Ved purringer og inkasso følger de de offentlige satsene.

Dette er det eneste kortet jeg vet om som har høyere rente på kontantuttak enn på varekjøp. Det er ingen rentefrie dager ved kontantuttak. Du kan logge deg inn å overføre penger til egen bankkonto eller betale regninger. Alt dette regnes som kontantuttak. Det er dyrt. All innbetaling vil bli avregnet den delen av saldoen som har høyest rente. Det hjelper litt, men likefullt er kortet dyrt ved kontantuttak. Dersom du ikke betaler eller saldoen ved forfall vil det for varekjøp bli beregnet renter fra bruksdatoen.

Fakturaen blir sendt som epost hvis ikke du aktivt velger å få den tilsendt i posten. De tilbyr ikke eFaktura eller avtalegiro.

Flexivisa.
Kortet har aldersgrense 20 år. Med dette kortet får du 4 % cashback på varekjøp. Du får maksimalt 200 kr pr måned eller 2000 kr år. Du må velge en kategori og får bare bonus hos brukersteder innenfor valgt kategori. Du kan velge blant: flyselskaper, bensinstasjoner, elektronikk, sportsbutikker og kles- og skobutikker.Du kan bytte kategori hver måned. Pengene kommer inn på kortet den 10. måneden etter. Betales hele saldoen ved forfall er varekjøp rentefrie. Kortet har en effektiv rente på 25,33 %.

Santander Red.
Kortet har aldersgrense på 20 år. Nominell rente 14,89 %. Effektiv rente 17,1 %. Varekjøp renteberegnes fra kjøpsdato hvis ikke hele saldo betales ved forfall. Ingen årsavgift. Full internett tilgang. Tilbyr også regningsbetaling direkte fra kortet. Renter beregnes fra første dag. Gebyrer ved kontantuttak er 30 kr + 1 %. Dette gebyret belastes også ved regningsbetaling og overføringer via kortets nettbank. Faktura sendes som epost. Faktura tilsendt i posten koster kr 40. De tar og så 149 kr i gebyr for kort som ikke har blitt brukt på 12 måneder. Valutapåslag 1,75 %.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *