3 inntektskilder for bloggere

Jeg tjener penger på bloggene mine på tre forskjellige måter. TradeDoubler gir mest inntekter. Det er bare å registrere seg gratis. Så legger du til de nettstedene du har. Når det er gjort er det bare å søke opp annonsører. Det greieste er å søke i ulike kategorier til du finner de som er mest aktuelle. Du må søke om å bli godkjent hos hver enkelt annonsør. Det er bare et klikk. Det kan i noen tilfeller ta tid før annonsøren har godkjent bloggen. Du kan legge ut annonser med en gang og vil få betalt hvis bloggen godkjennes. Det vanlige er at du kun får betalt hvis de som klikker på en annonse gjør noe mer som f.eks å kjøpe et produkt, registrere seg eller levere en søknad. Du får normalt ikke betalt bare for å vise annonser eller bare for klikk. TradeDoubler har også automatiske koder du kan legge inn på bloggen så vil relevante annonser dukke opp. Det er en ordning jeg selv ikke har prøvd. Slik jeg har forstått det trenger du bare å oppgi kategori og hva slags annonser du vil ha så får du en kode som genererer relevante annonser. Du slipper å søke på hver enkelt annonsør og annonsene vil også byttes ut avhengig av hva som antas å være mest lønnsomt.

Den andre inntektskilden jeg har er Adsense. På blogger.com er det lett å sette opp. Det er nesten bare et klikk og så er du igang. Har du bloggen et annet sted må du sette inn annonsekoder. Det blir automatisk vist annonser som er relevant for din blogg og som også tar hensyn til hvilke spesifikke interesser den enkelte besøkende har. Adsense betaler pr klikk. Du har ikke lov til å klikke på egne annonser og de har et strengt regelverk mot juks. Du er ansvarlig for at det ikke oppstår kunstige klikk på din blogg. Ser de noe som minner om juks så blir du utestengt på livstid.

Den tredje inntektskilden er verving av kunder til kredittkort. Dette er det jeg tjener minst på, men alle monner drar. Yx Visa tilbyr et kredittkort som er gratis å ha, som gir billigere bensin og noen andre fordelere. De gir meg 100 kr for hver kunde jeg verver.

Denne vervekampanjen er nå avsluttet.