Klar for å bygge formue

All gjelden er nedbetalt. Jeg fikk en ekstra lønnsutbetaling inn på kontoen i går. Jeg betalte ned siste rest at utestående på kredittkort. Saldoen bestod bare av rentefrie varekjøp i første halvdel av april. Men greit å få det nedbetalt.

Det å bli gjeldfri vil ofte oppleves som et antiklimaks. Det er ikke uvanlig. Man arbeider lenge med å betale ned gjelden for å oppleve at lite endrer seg når gjelden er nedbetalt.

Det er et velkjent fenomen og jeg har vært forberedt. Men effekten er der like fullt.

Inntekten min er den samme. Utgifter/forbruk bør jeg holde på samme nivå for å bygge formue.

Jeg har et pensjonskapitalbevis og har begynt å spare i IPS. Jeg har også investeringer i fond som er nok til å dekke utgifter i et halvt år.

Hovedforskjellen er at nettoformuen er høyere og det blir færre regninger å betale. Det er alt.

Jeg kan ikke leve av å være gjeldfri. Jeg må ha inntekter fra lønn, næringsvirksomhet eller investeringer. Noen kan kanskje leve av formuen, men ikke jeg.

Jeg føler vel egentlig at jeg nå har kommet helt frem til startstreken i forhold til å bygge formue.

Jeg må tjene mer, investere mye og få en høy avkastning for å komme noen vei.

Det å bli gjeldfri er bare ett skritt på veien. Det er som å ha løpt maraton og så oppleve at det bare var en oppvarming til den virkelig krevende oppgaven.

2 kommentarer til “Klar for å bygge formue

    1. Jeg er helt ening i at det er lurt å ha noe oppsparte reserver. Det er individuelt hvor mye en en trenger og hvor for en trenger å spare opp. Jeg er enslig, har ikke bil og leier bolig. Som statsansatt er det liten risiko for å miste jobben. Noe av det jeg har plassert i fond er i obligasjonsfond og er med som en buffer. Der fortsetter jeg å bygge opp en buffer. Jeg har også mulighet til å stoppe al investering i en periode hvis jeg får uforutsette utgifter. Skulle det bli krise har jeg også mulighet til å selge noe av aksjefondene.

      Fra mai begynner jeg å spare opp penger til restskatten. Jeg begynner også å spare opp penger til å å betale 365 dager kort hos Ruter. Det vil også være mulig å låne av disse pengene skulle det bli nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *