Kredittkort med rabatter

Alle følgende kredittkort er gratis hvis de brukes kun til varekjøp og hele saldo blir betalt ved forfall. Noen av kortene er gebyrfrie bare dersom du velger epostfaktura eller eFaktura.

Flexi Visa

Med dette kortet får du 4 % cashback på varekjøp. Du får maksimalt 200 kr pr måned eller 2000 kr pr. år. Du må velge en kategori og får bare bonus hos brukersteder innenfor valgt kategori. Du kan velge blant: flyselskaper, bensinstasjoner, elektronikk, sportsbutikker og kles- og skobutikker. Du kan bytte kategori hver måned. Pengene kommer inn på kortet den 10. måneden etter. Betales hele saldoen ved forfall er varekjøp rentefrie. Kortet har en effektiv rente på 25,33 %.

Dette kredittkortet er sannsynligvis det beste bensinkortet.

Shell MasterCard

Kortet gir trumfpoeng på alle kjøp. Ved kjøp av bensin og diesel hos Shell får du poeng verdt 40 øre pr liter. På alle andre kjøp får du 0,75 %. Bonusen er begrenset til 500 kr pr måned og 2500 kr pr år. Ved utestående rentebærende saldo belastes et månedsgebyr på kr 45. Nom. rente 22,5 %. Eff.rente 26,39 %. Inntil 50 dager rentefri kreditt. Kortet har eFaktura og avtalegiro. Papirfaktura koster 45 kr.

Ikano Visa

Dette kortet gir 1 % på mat- og dagligvarer. Du får også 2 % på Shell. I tillegg har de variable bransjerabatter. Hver måned har de en bestemt kategori som gir rabatt. Rabatten varierer fra 3 – 10 %. De har også månedstilbud der enkelte butikker gir ytterligere rabatter. Rabatten er begrenset til 500 kr pr. måned og 3000 kr. pr. år. Det koster 35 kr. å få regningen i posten. Efaktura er gratis.

Kontantuttak med dette kredittkortet er dyrt. Du blir belastet både gebyr og renter fra første dag.

Trumf Visa

Her får du trumfpoeng som kan innløses i kontanter. Kortet gir 2 % på kjøp i dagligvareforretninger som er med i Trumf. F. eks Kiwi og Spar. Det gis ingen bonus ved kjøp i konkurrerende dagligvareforretninger i Norge. Alle andre varekjøp gir 0,5 %.

Dette kredittkortet egner seg bare til kjøp i trumftilknyttede dagligvareforretninger. Til andre kjøp er bonusen for dårlig.

365 Direkte

Kortet gir 2 % «cashback» på på bensinstasjoner. På Esso-stasjoner i Norge får du 3,65 % pluss 34 øre pr liter. Max 2000 kr cashback i løpet av 12 måneder. De har også andre rabattavtaler. Ved kjøp utenfor Europa er valutapåslaget 2 % mens mange andre kort har 1,75 %.

Circle K MasterCard

Du får 35 øre rabatt pr liter. 1 % bonus på alle kjøp etter å ha kjøpt 500 liter drivstoff i en 12 måneders periode. Kortet gir medlemskap i EXTRA Club. Valutapåslaget er 2 %.

Esso Mastercard

Med dette kortet får du 40 øre i rabatt pr. liter. Kortinnehavere som er tilknyttet arbeidsgivere eller organisasjon med særskilt avtale kan få bedre rabatter. Gir også 20 % rabatt på bilvask samt andre rabatter og tilbud.

YX Visa

Kortet har kampanjer hver måned der du kan melde deg på og få 3 til 5 % rabatt. Du får også 40 øre rabatt pr. liter drivstoff når du betaler med kortet på betjente YX stasjoner og ubetjente Uno-X stasjoner i Norge. Fra 1. juli får du ikke rabatt på Uno-X stasjoner. Rabatten beregnes på pumpepris.

Kortet er uten kostnader dersom det kun brukes til varekjøp og hele saldoen betales ved forfall. Minibankuttak er også gebyrfrie. De har også gebyrfri nettbank slik at du lett kan betale regninger direkte fra kortet eller overføre til din egen bankkonto. Renten er 21,5 %.

Coop Mastercard

Dette kortet gir 1,5 % bonus på kjøp hos Coop. Dette kommer i tillegg til det vanlige kjøpeutbytte fra Coop. I andre dagligvareforretninger får du ingen bonus. På alle andre kjøp får 0,5 % bonus. Bonusen er begrenset til maksimalt 2500 kr pr år.

Dette kortet egner seg egentlig bare til bruk hos Coop og deres samarbeidspartnere.

Velger du eFaktura, bruker kortet til kun varekjøp og betaler hele fakturaen ved forfall påløper ingen renter eller gebyrer. Kortet har en høy rente på 22,60 %. Papirfaktura koster kr 35. Det er kun medlemmer av Coop som kan søke.

Ya bank kredittkort

Du vil med jevne mellomrom få epost med gode tilbud. Kredittkortet er gebyrfritt og har gebyrfri nettbank. Nominell rente er 22,8 %. Effektiv rente er 25,34 %.

Dette er nok et kredittkort som var bedre før. Da var renten lavere og de hadde et godt rabattprogram. Nå er den viktigste fordelen med dette kredittkortet at det har BankAxept-logoen. Det kan fungere som en reserve i tilfelle en butikk ikke tar andre kredittkort.

VIP Credit Card

Dette Visa kredittkortet blir aktivt markedsført bl.a. på Facebook. Kortet skal gi store rabatter på produkter fra en hel del kategorier. Det høres unektelig ut som et bra tilbud. Problemet er bare at rabattene er knyttet til bestemte produkter/forretninger. Det fortoner seg mest som en kanal for butikker til å markedsføre sine kampanjer. Det er umulig å vite om tilsvarende rabatter kan oppnås på annen måte eller om andre produkter fra andre butikker også selges på tilbud. Kjøper du en avis så vil du lett se tilbud og kampanjer bli annonsert hele tiden. Rabatter og prisavslag er egentlig ikke noen mangelvare.

Kortet er gratis å ha. Kortet har også reiseforsikring. Med epostfaktura blir kortet helt gratis dersom det brukes kun til varekjøp og hele fakturaen betales ved forfall. De har en litt rar renteberegning. Betaler du deler av fakturaen ved forfall vil resten renteberegnes fra kjøpsdato.

Kortet blir markedsført som et VIP kort. Sort med gullskrift gjør at det kan se eksklusivt ut. Men siden de tilbyr kredittgrense fra 5.000 til 100.000 så er det sannsynligvis et kort som er lett å få. Hvor strenge kan de være med en kredittgrense på 5.000? Jeg sitter igjen med en følelse av at kortet høres mer eksklusivt ut enn det er.

Med en rente på 22,8 % du vil lett kunne finne kort med lavere rente.

For tjenester utenom de vanlige f.eks. nødkontanter eller nødkort krever de faktisk gebyrer. Dersom du ikke har BankID må du legitimere deg på posten og du blir belastet et gebyr på 200 kr på første faktura.

Komplett Bank Mastercard

Kortet gir bonus på alle kjøp:

  • 4 % bonus på alle kjøp hos Komplett.no og Blush.no
  • 2 % bonus på alle kjøp av varer på Internett
  • 1 % bonus på alle øvrige varekjøp

Bonusen er begrenset til 500 kr. pr. måned og 2000 kr over 12 måneder. Du kan ta ut bonusen når som helst eller bruke bonusen ved handel på komplett.no

Velger du epostfaktura er kortet helt gratis. Hvis ikke hele regningen betales ved forfall påløper renter på 21,40 %. Kontantuttak og overføringer fra kortet er gebyrfrie, men det blir belastet renter på 24,90 % fra første dag.

Manchester United Visa

Dette kredittkortet gir 10 % rabatt på medlemskontingenten i den offisielle supporterklubben til Manchester United. Du får du 10 % rabatt på United Direct – Manchester Uniteds egen nettbutikk.
Når du besøker Old Trafford får du tilgang til rabatter:
•10 % rabatt på Megastore
•10 % rabatt på Red Café, Old Trafford på mat og drikke.
•20 % rabatt på stadion og museum turer på Old Trafford.

Kortet gir også 10-20 % rabatt hos et stort antall hoteller, sportsforretninger, sko- og klesbutikker. Kortet har et etableringsgebyr på 99 kr. Nominell rente er 21,5 %.

De tar 40 kr for å sende faktura i posten. E-postfaktura er gratis.
Kontantuttaksgebyr er Kr 40 + 1% av beløp. Kortet har 1,75 % valutapåslag.

Gebyrfri Visa

Gebyrfri Visa koster ingenting å ha dersom du bruker det kun til varekjøp og betaler hele saldoen ved forfall. De har rabatter på inntil 30 % hos utvalgte brukersteder. Dette gjelder enkelte skoforretninger, restauranter, flyselskaper og bilutleiefirmaer.

Kortet har en effektiv årlig rente på 23,41 %. Nominell renten på varekjøp er 20,42 % og 26,4 % på kontantuttak. Valutapåslaget er 1,75 %. De tar ingen gebyrer. Ved purringer og inkasso følger de de offentlige satsene. Dette er et av svært få kredittkort som har høyere rente på kontantuttak enn på varekjøp. Det er ingen rentefrie dager ved kontantuttak. Du kan logge deg inn å overføre penger til egen bankkonto eller betale regninger. Alt dette regnes som kontantuttak. Det er dyrt. All innbetaling vil bli avregnet den delen av saldoen som har høyest rente. Det hjelper litt, men like fullt er kortet dyrt ved kontantuttak. Dersom du ikke betaler hele saldoen ved forfall vil det for varekjøp bli beregnet renter fra bruksdatoen. Fakturaen blir sendt som epost hvis ikke du aktivt velger å få den tilsendt i posten.

Rabatt uten kredittkort

Dersom du ikke kan eller vil bruke kredittkort kan du likevel få rabatter ved å handle på nett via KickBack. Rabatten utbetales til bankkonto eller du kan bruke den til å kjøpe gavekort. Sjekk også ut Trumf og Coop for å få rabatter og kuponger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *