Nettbokhandel

I Norge er det en bransjeavtale som fastsetter prisen på norske bøker. Det en avtale mellom Den norske Bokhandlerforening og Den norske Forleggerforening som regulerer prisen på nye norske bøker. Denne avtalen gjør at det ikke er stor prisforskjell på bøker. Bokhandlere har lov til å gi inntil 12,5 % rabatt. Avtalen gjelder i et år. Avtalen gjelder ikke eldre bøker eller skolebøker. Det finnes forlag som ikke er med i avtalen som f.eks. forlaget Vigmostad & Bjørke og Kagge Forlag.

I en nettbokhandel får du normalt maksimal rabatt. Det betyr at de fleste bøker koster det samme uansett hvor du kjøper bøkene. Det betyr også at det i hovedsak bare er kjøps og leveringsbetingelsene som varierer.

Ark

Bokhandelkjede som også har nettbokhandel.

ARK har fraktfri levering på alle ordrer over kr 249,- (gjelder ikke spill). Bestiller du varer for kr 249,- eller mindre, får du et portotillegg på kr 39,-. For spill får du kr 49,- i ekstra portotillegg. Du kan betale med kredittkort eller faktura. Det foretas kredittsjekk ved fakturabetaling. Når du velger kjøp med faktura er det kun mulig å få levert varer til adressen du er registrert på i Folkeregisteret. Det er ikke mulig å betale e-bøker eller nedlastbare lydbøker med faktura.

Haugenbok

På nett kan du betale med Visa, Mastercard og Bankaxsess. Du kan også velge å få en faktura sendt sammen med bøkene. Haugenbok tilbyr også kostnadsfri avbetaling over 2 år. Det gjelder ordre på over 750 kr. De tar kr 39 i frakt på ordre under 249 kr.

På mange norske lærebøker for høyere utdanning utgitt før 1. januar 2015 gir Haugenbok rabatt. Rabatten er uavhengig om du bestiller som student, skole eller et firma, og hvilken betalingsmåte du velger. Disse bøkene vises med den veiledende prisen i tillegg til prisen du får.

De gir også kvantumsrabatt på 5-20 % hvis du kjøper minst 10 eksemplarer av samme bok.

Adlibris

Dette er en nordisk nettbokhandel som selger norske, svenske og engelske bøker.

Du kan betale med Visa eller Mastercard på deres sider. Dersom du vil betale med faktura må du først søke om å bli innvilget kreditt. Det kan bli foretatt kredittvurdering. De tilbyr også avbetaling over inntil 2 år. Da påløper gebyr på 45 kr hver måned.

Frakt er 39 kr på ordre under 299 kr. Studenter får alltid fri frakt.

Tanum

Det er en tradisjonell bokhandelkjede som også har nettbokhandel.

Du kan betale med Visa og Mastercard. På ordre inntil 2000 kr kan du velge å få en faktura sammen med bøkene.

Fraktkostnadene er 29 kr på ordre under 295 kr. Registrerte studenter betaler ikke frakt i januar, februar, august og september. Ordre under 1 kg til privatpersoner sendes som B post.

Bokkilden

Dette er kanskje den mest kjente nettbokhandelen i Norge.

DVD, nedlastbare produkter og alle ordre som skal sendes til utlandet må betales med kredittkort. Dette gjelder også alle ordre, uansett vare, over 2100 kr. De godtar Visa og Mastercard. Ved bestilling av bøker under denne grensen kan du få en faktura sammen med bøkene.

Fraktkostnadene er 39 kr pr ordre sendt som A post og 19 kr for B post. Alle ordrer over kr 299 er fraktfritt.

Ved å registrere deg som fordelskunde slipper du frakt. Det er ingen kjøpsforpliktelser, men du vil få tilsendt nyhetsbrev på epost. Du får også et gavekort på 50 kr ved å registrere deg som fordelskunde.

Ved ordre på 750 kr kan du få rentefri betalingsutsettelse i 3 måneder. Du må ha norsk adresse og det blir foretatt kredittsjekk.

Mitt råd:

Registrer deg som fordelskunde hos Bokkilden og kjøp bøker der, hvis du ikke finner boken et annet sted til lavere pris. Ønsker du å foreta et større innkjøp av bøker og betale dette ned over tid så velger du Haugenbok. For kjøp av svenske bøker bør du sjekke ut Adlibris. Bøker som ikke er omfattet av bransjeavtalen kan variere i pris og du bør sjekke ut flere nettbokhandler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *