Kjøp av fond

Dersom du ønsker å kjøpe andeler i fond kan du gjøre dette av fondsforvalteren eller via en finansinstitusjon som selger fond fra flere forvaltere.

Mange synes det er praktisk å kjøpe alle fond på ett sted. Du kan logge deg inn ett sted og se alle investeringene, sammenligne fond og lett flytte penger fra et fond til et annet.

Skandiabanken tilbyr en fondskonto der du kan kjøpe fond fra et stort utvalg forvaltere. Du kan sette opp spareavtale og velge hvordan den skal fordeles på ulike fond. Det er ingen gebyrer ved kjøp og salg.

Du kan også etablere en konto hos Nordnet eller Netfonds. De tilbyr et stort utvalg fond fra mange forvaltere. Hvis du ønsker å ta opp lån med sikkerhet i fond så er det så vidt jeg vet bare Nordnet som tilbyr det. Ellers så er det greieste å velge den av disse tre som har de fond du vil investere i.

En ulempe med å ha alt på et sted er at du da er begrenset til å investere i de fond som tilbys der. Selv om de ofte tilbyr over 400 ulike fond vil det være mange fond de ikke selger. Går du direkte til fondsforvalterens nettside så ser du mange flere fond du kan velge i.

Normalt kan opprettelse av konto gjøres på nett. Det samme gjelder kjøp og salg. Oppretting av spareavtale vil i noen tilfeller kreve at du fyller ut et skjema og sender det inn pr. post.

Slik blir du rik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *