Stress med boligkjøp

Jeg er i ferd med å kjøpe min første bolig. Det er mye stress. Hovedproblemet er at jeg ikke vet hvordan det gjøres.

Jeg har fått finansieringsbevis. Jeg har også fått ordnet med egenkapital.
Visninger er stressende. Først må jeg melde meg på visning. Så må jeg finne ut hvordan jeg kommer dit med offentlig transport.

Den første leiligheten jeg så på var egentlig for liten. Neste dag kom det inn budvarsler på min mobil med en lenke. Jeg har ikke smarttelefon, bare en gammel Nokia.

Det er mulig å gi bud på nett. Der ber de om kontaktperson i banken. Det er ikke oppført i mitt finansieringsbevis. Jeg ringer banken. Der får jeg beskjed om å bare opp gi navn på banken og et eget telefonnummer meglere kan ringe.

Bankene skal ta hensyn til 5 % renteøkninger ved lånesøknader. Det vet jeg ikke om banken har gjort ved utstedelse av finansieringsbeviset. Hvis de er mer grundige ved søknadsbehandlingen kan jeg risikere avslag.

Det blir anbefalt å gi bud uten forbehold. Får jeg avslag får jeg et problem. Da blir det i bestefall en forsinkelse vis jeg må gå til en annen bank.

Bare stress. Kanskje det er lurt å vente på et eventuelt fall i boligpriser. Uansett fortsetter jeg med å gå på visning. Jeg har funnet en leilighet jeg sannsynligvis vil legge inn bud på.

Én kommentar til “Stress med boligkjøp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *