Tjene penger på nett

Ressurser

Det finnes nok av ressurser tilgjengelig for de som ønsker å tjene penger på et nettsted. NettGründer er et slikt sted. Gladbladet er et annet. Du vil sikkert også ha nytte av Bareblogg. Mye av det de skriver er beregnet på de som vil bruke noe penger på blogging eller nettsted. Hvis du vil ha noe som er gratis så kan en blogg fra Blogger.com være et alternativ og så bruke de nevnte resursene i den grad de har nyttige tips. Du bør også sjekke ut hvordan du kan selge på nett.

Tidkrevende

Det tar tid å etablere et populært nettsted. Det krever at du bruker mye tid og fremfor alt at du ikke gir opp. Det å lage mye godt innhold er tidkrevende, men viktige. Det samme gjelder nettverksbygging. Samarbeid og samhandling med andre fører til økt trafikk. Du kan også få betalt for å skrive blogginnlegg. Du kan registrere deg på plogg.no og få betalt for å skrive produktomtaler.

Realistiske forhåpninger

Bruker du mye tid så vil du etterhvert kunne få noe inntekt. Rik skal det mye til for at du blir. Noen lykkes bra og tjener mye penger, men det er unntaket. For de fleste blir det en hobby som kanskje gir noe lommepenger. Den som tror en kan bli rik fort på en blogg vil sannsynligvis bli skuffet.

Egne erfaringer

Jeg startet denne bloggen 13. mars 2010, la inn Adsenseannonser i desember 2010 og fikk 29. mars 2012 min første utbetaling. Det tok 15 måneder å tjene nok til å komme over beløpsgrensa.
Jeg har mottatt totalt 1300 kr i vervepremie fra YX Visa. Jeg opplevde en markert økning av antall besøk fra august i 2011. Jeg brukte mer tid på bloggen høsten 2011, la ut mye mer innhold, ble med i flere diskusjonsfora på nett og kjøpte eget domene. Det hadde en tydelig positiv effekt på antall besøk. Økningen i inntekter tok lengre tid og ble mye svakere. Det er positivt at arbeid gir resultater, men det går likevel for dårlig. Selv etter denne økningen ble inntektene på under 200 kr i måneden. Jeg har registrert meg på TradeDoubler og har fått min første utbetaling. Det tok litt over 3 måneder fra jeg registrerte meg til jeg kom over grensa for utbetaling på kr 500. Nå får jeg utbetaling fra TradeDoubler hver måned på typisk rundt 1000 kr. Jeg har klart å tjene over 2000 kr et par måneder på rad. Jeg fikk et overskudd på 11000 kr i 2012. Det er mye mer enn jeg hadde trodd var mulig. Mesteparten av inntekter kommer fra TradeDoubler.