Mitt prosjekt

Jeg har blogget siden mars 2010. Nå ser jeg en utvikling som gjør at det ikke er urealistisk å kunne leve av blogging kombinert med annet skrivearbeid og investeringer i fond. Det er fremdeles mye arbeid som gjenstår for å kunne komme dit. Men jeg tror ikke det er umulig. I første omgang er planen nå utvikle Sparesiden og Emigrasjon til å gi økte inntekter. Jeg har gått ned til 80 % stilling og håper jeg kan gå ned til 60 % senere. Etter det håper jeg å kunne gå gradvis over til egen virksomhet.

Flytter jeg til et land med lavere kostnadsnivå enn i Norge, tjener en normal norsk lønn på blogging og har investeringer i aksjefond, så bør dette gå bra. Kombinasjonen av disse tre elementene gjør at jeg har mye å gå på dersom det skulle skje en svikt i inntektene.

Grunnen til at jeg valgte å prioritere to blogger er at jeg har interesser innenfor to forskjellige felt. Jeg vil oppnå noe diversifisering ved å ha to blogger samtidig som det blir lettere å finne noe å skrive om. Med to blogger når jeg ut til flere forskjellige segmenter. Skulle en blogg få mindre trafikk p.g.a nye konkurrenter eller endrede vaner så har jeg flere ben å stå på. Sparesiden bør også kunne øke sine inntekter betydelig. Den har lite besøk, rundt 1000 unike pr måned i følge GA og en enkel, nesten primitiv utforming. Der er det åpenbart et forbedringspotensial. Poenget med å ha flere blogger er at bloggene kan linker til hverandre og gi både innlinker og trafikk.

Jeg har gjort mye dumt og galt med Sparesiden, men også noe som faktisk har fungert.

Jeg startet Sparesiden i mars 2010, da under navnet Spareblogg. Jeg startet den mest for å ha noe å drive med. Jeg har lenge hatt noen bokplaner, men aldri vært sikker på om jeg har nok kunnskap, tid og tålmodighet. Jeg kom i snakk med en kollega om kredittkort som gir rabatter. Han sa vel noe sånt som at hvis du vet om noen flere slike kort så si i fra. Jeg satte opp en liste og sendte til han på mail. Bloggen jeg hadde tenkt å starte var det ennå ikke blitt noe av. Men hvorfor ikke legge ut denne listen ? Nå har jeg i alle fall noe innhold. Slik ble det. Jeg jobbet lite med bloggen. Det angrer jeg på nå, men jeg hadde ingen tro på at dette kunne gi noe penger. Adsens reklamen satte jeg inn i desember 2010. Jeg fikk en 750 kr kupong tidlig i 2011 jeg kunne bruke til å markedsføre bloggen via Adwords. Jeg ventet i det lengste med å bruke den fordi jeg gjerne ville ha mer innhold på bloggen før jeg markedsfører den. Det ga meg motivasjon til å legge ut noe mer innhold. Denne markedsføringen førte til mer trafikk i en periode, men fremdeles var det lite trafikk.

Jeg har hatt tre perioder der jeg har aktivt forsøkt å øke trafikk og inntjening.

1. periode

I august 2011 bestemte jeg meg for å jobbe mer aktivt med bloggen. Utover høsten skjedde det store endringer som faktisk virket. Jeg la ut mye mer innhold. På Blogger.com kan en blogg også ha 10 faste sider i tillegg til postene. Jeg utnyttet det maksimalt og er fremdeles irritert over denne 10 siders grensen. Jeg gikk igjennom alle poster, kopierte de over i Word og kjørte stave- og grammatikkontroll. Skrivefeil ble rettet en for en i hvert eneste blogginnlegg. Jeg la inn linker i postene til andre relevante artikler. Jeg ble medlem av flere diskusjonsforum, pengevett, diskusjon.no og bareblogg der jeg markedsførte bloggen. Jeg kjøpte også domenet sparesiden.com. Alt dette hadde en effekt. Først og fremst på trafikken og senere også noe på inntektene. I mars 2012 fikk jeg min første utbetaling fra Adsense. Den dekket perioden desember 2010 til og med februar 2012, totalt 15 måneder. Ikke noe å bli rik på, men en ørliten start. I september 2013 fikk jeg min 2. utbetaling fra Adsense. Den dekket perioden mars til august.

2. periode

Det andre store skrittet startet i februar 2012. Jeg registrerte meg på TradeDoubler. I kategorien finans er det nesten bare kredittkort og forbrukslån, ingen sparerelaterte produkter. Jeg valgte kort jeg allerede hadde omtalt og en annonsør til som betalte godt. I mai 2012 fikk jeg første utbetaling på 1620 kr og har deretter fått penger hver måned.

Det jeg også gjorde var å opprette noen nye blogger med eget domene. Tanken var å få litt flere innlinker til Sparesiden og litt mer trafikk og kanskje at de bloggene kunne gi noen kroner uten så veldig mye arbeid.

3. periode

Nå har jeg altså begynt på tredje store løft.

Jeg ble registrert i Brønnøysund 26. mars 2014.

Sparesiden ble flyttet til Minhost.no 18.februar i 2020. Proisp overtok virksomheten til Minhost.no slik at bloggen måtte flyttes på nytt 4. mai 2020.

2 kommentarer til “Mitt prosjekt

  1. Jeg heier på deg! Er ikke så lett å jobbe fullt og samtidig holde en blogg aktivt oppdatert. Jeg prøver så godt jeg kan, men er vanskelig å kombinere full jobb og blogging. Men det går. Er imponert over hva du har fått til, å tjene penger på bloggingen og klart å gått ned til 80 % stilling.

    Har selv hatt tanken lenge om å flytte til et land med lavere kostnadsnivå enn Norge og kunne tjene vanlig lønn på blogging, men det skal mye til. Klart at det hjelper å være på eget domene, det burde jeg selv begynt med mye tidligere. Følger bloggen din og blir fascinert over alle innleggene dine!

    1. Tusen takk! Jeg opplever at jeg har langt igjen. Det går fremover, men ikke så fort som jeg skulle ønske. Bloggene gir for lite inntekter. Investeringene har gitt god avkastning, men også der er det for lite målt i kroner. 80 % stilling er mulig fordi jeg lever billig og har en helt grei lønn. Jeg håper å kunne gå ned mer fra 2017, kanskje tidligere. I forhold til valg av land så får jeg ta det når det eventuelt blir aktuelt. Nå er fokuset på å få egne inntekter å leve av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *