Jeg gjør et nytt korttriks

Jeg er nå i den siste innspurten på å betale ned et av mine kredittkort. Når det gjelder nedbetaling av kredittkortgjeld er utålmodighet en dyd.

Det er en viktig milepæl å komme til det punkt der hele saldoen blir nedbetalt hver måned.

Kredittkort fra Bank Norwegian kan brukes til regningsbetaling, men det er ikke mulig å legge inn forfall frem i tid.

Når jeg får lønna inn på kontoen den 15. betaler jeg inn penger på kredittkortet og lar det stå igjen nok penger på kontoen til å dekke regninger og husleie som betales den 1. Det betyr at jeg i 15 dager har penger stående på kontoen til lav rente samtidig som jeg har utestående dyr gjeld på kredittkort. Det er sløsing.

Det er ikke noe problem i forhold til andre utgifter enn husleia. De regningene er enten så små at det ikke utgjør så mye eller så forfaller det så kort tid etter lønningsdag at det ikke gjør noe.

Ya bank har kredittkort med regningsbetaling der en kan legge forfall frem i tid.

Nå 15. januar setter jeg ikke av penger til husleia 1. februar, men betaler ekstra inn på kortet fra Bank Norwegian. Husleia 1. februar belastes kort fra Ya bank. Den regninga betaler jeg fullt ut ved forfall i mars.

15. februar gjør jeg det samme. Jeg setter ikke av penger til å betale husleia 1. mars, men betaler hele saldoen på kortet fra Bank Norwegian. Husleie 1. mars belastes kort fra Ya bank som betales fullt ut i april.

Fordelen med dette er at jeg fra og med 15. februar bare har to kort som ikke betales full hver måned.

En annen fordel er at jeg slipper å ha tusenvis av kroner stående på lønnskontoen en halv måned samtidig som jeg har utestående kredittkortgjeld.

Selv om Ya bank har 0,31 % høyere rente blir det likevel billigere.

Jeg kommer så til aggressivt å betale inn til Ya bank før jeg går løs på de to siste kredittkortene med rentebærende saldo.

Jeg har også tre kredittkort jeg bruker til varekjøp og betaler ned fullt hver måned. De er ikke noe stort problem. Når alle andre kredittkort er nedbetalt får jeg vurdere om jeg skal gå tilbake til bare å bruke bankkort.

2 kommentarer til “Jeg gjør et nytt korttriks

  1. Har to spørsmål jeg lurer på her. Hvorfor har du så mye kredittkortgjeld og siden du sier utålmodighet er en dyd i nedbetalingen, hvorfor jobber du ikke 100% til du har betalt ned kredittkortene? Hadde det ikke gått mye raskere å bruke de 20% ekstra lønn til å betale ned gjelden og så heller trappe ned til 80% stilling når kredittkortene er nedbetalt.

    1. Det var en periode høsten 2010 og utover i 2011 hvor forbruket kom helt ut av kontroll. jeg forsøker å gå gradvis over til å leve av investeringer, blogging og annet skrivearbeid. Det tar tid og jeg valgte å starte tidlig. Jeg blir ikke yngre med årene. Situasjonen vil aldri være helt perfekt. Jeg tok et valg om å starte og ikke vente på riktig tidspunkt. Jeg klarer å redusere gjelden og vurderer å gå ned til 60 % når kredittkortene er nedbetalt. Det gir meg en viss motivasjon i forhold til nedbetaling av gjeld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *