Jeg stopper skattebetalingen

Jeg hadde lagt opp til å betale inn restskatten 31. mai. Den har jeg nå stoppet. Rentene jeg sparer er mye mindre enn det jeg sparer på å betale ned på kredittkort. Rentesatsen på restskatt er 1,08 % årlig. Rentene er ikke fradragsberettiget. De regner renter fra 1. juli 2012 og frem til 20. august i 2013. Jeg kan unngå disse rentene ved å betale inn 31. mai. Men hvis jeg heller lar pengene stå inne på et kredittkort med 22,5 % rente frem til 20. august sparer jeg mye mer.

Sjekk reglene for restskatt på skatteetaten

3 kommentarer til “Jeg stopper skattebetalingen

  1. Hei.
    Jeg følger litt med på denne bloggen her. Jeg ser at du en del ganger nevner dette med å ha penger stående inne på et kredittkort, til f.eks. 22,5% rente. Hvordan fungerer dette? Et kredittkort er vel ikke en høyrentekonto?

    1. Dersom en har kredittkortgjeld så betaler en ofte høy rente. Setter en inn penger man ikke trenger så reduseres saldoen. Da sparer dy mye renter. De fleste kredittkort betaler ikke renter hvis du har penger til gode. 22,5 % er rentene jeg sparer på å ha mindre gjeld på det kortet.

  2. Ok, så dette handler om å redusere rente på gjeld på kredittkortet? Jeg bruker selv kun kredittkort til å betale med, men jeg har aldri rentebærende gjeld, betaler alltid alt ved forfall. Så da er det vel ikke noe å hente?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *