Billig refinansiering

Har du dyr kredittkortgjeld eller andre dyre lån er det mye å spare på å finne et billigere kort. Mange har dyr gjeld med rente på f.eks. 22,5 % og kanskje månedsgebyr på 45 kr. Da er det mye å spare på å refinansiere gjelden. En enkel måte å refinansiere gjelden på er å flytte den til et kredittkort med lavere rente. Da kan du redusere renten med kanskje 8 %. Det betyr en årlig besparelse på 4000 kr ved 50.000 kr i forbruksgjeld. Har du veldig dyr gjeld med høye gebyrer kan du spare enda mer.

Her er en oversikt over noen kort med lav rente

Fana Sparebank kredittkort
Kredittkortet har 13,75 % nominell rente. Kontantuttak og overføringer fra kortet koster 40 kr + 1 %.

Santander Red
Nominell rente 14,89 %. Varekjøp renteberegnes fra kjøpsdato hvis ikke hele saldo betales ved forfall. Ingen årsavgift. Full internett tilgang. Tilbyr også regningsbetaling direkte fra kortet. Renter beregnes fra første dag. Gebyrer ved kontantuttak er 30 kr + 1 %. Dette gebyret belastes også ved regningsbetaling og overføringer via kortets nettbank. Faktura sendes som epost. Faktura tilsendt i posten koster kr 40. De tar 149 kr i gebyr for kort som ikke har blitt brukt på 12 måneder. Valutapåslag 1,75 %.

Sbanken
Nominell rente er 16,876 %. Valutapåslag er 2 %. Ved kontantuttak påløper renter fra uttaksdato. Ingen gebyrer ved varekjøp eller kontantuttak.

Andre muligheter til å refinansiere dyr forbruksgjeld

Sbanken
Sbanken tilbyr gebyrfritt forbrukslån med rente fra 8,35 % til 19,98 %. Du kan låne mellom 25.000 til 500.000.

DNB forbrukslånk

DNB tilbyr en usikret kreditt med 12 % nominell rente. De tar et etableringsgebyr på 500 kr. Hele kreditten blir utbetalt til din bankkonto. Det du ikke trenger kan du betale tilbake og eventuelt bruke senere. Det er ingen gebyrer for å overføre penger til bankkonto. Det koster 35 kr å få faktura i posten, mens eFaktura er gratis.

Ekspress Bank
Ekspress Bank tilbyr EkspressLån der alle får 10.99 % rente. Uten noe månedsgebyr så blir dette klart bedre enn selv de billigste kredittkort. De tar et etableringsgebyr på 950 kr. Har du lite forbruksgjeld vil etableringsgebyret spise opp hele besparelsen. Da kan det være bedre å flytte gjelden til et billigere kort.

Ya Bank
De tilbyr refinansiering der renten settes individuelt fra 8,95 % til 22,5 %. Lånet har etableringsgebyr på 900 kr. og 35 kr i termingebyr. Maksimal nedbetalingstid er 15 år. Når du får et tilbud bør du sammenligne renten du blir tilbudt med andre alternativer. Kun de beste låntakere får den beste renten.

Bank Norwegian
De tilbyr refinansiering der renten settes individuelt fra 8,99 % (9,59 % effektiv) til 21,4 %. Etableringsgebyret er på 950 kr. 30 kr i månedsgebyr. Maksimal nedbetalingstid er 15 år. Du kan låne inntil 350.000. Når du får et tilbud bør du sammenligne renten du blir tilbudt med andre alternativer. Kun de beste låntakere får den beste renten.

Komplettbank
De tilbyr fleksibelt lån inntil 400.000 kr. Renten settes individuelt fra 7,9 % til 19,9 %. Det er et etableringsgebyr fra 490 kr til 1950 kr avhengig av beløp. Det er også et termingebyr på 35 kr. Du kan når som helst ta ut penger inntil innvilget kreditt. Lån inntil 50.000 kr utbetales på dagen hvis du signerer med BankID. Større lån utbetales når de har fått verifisert lønnslipp og selvangivelse.

Det finnes mange banker som tilbyr refinansiering. Ofte settes renten individuelt slik at de med størst problemer og mest behov for refinansiering får de dårligste renten. Med høye etableringsgebyr og termingebyr vil det ofte ikke bli bedre enn om du flytter gjelden til et billigere kort. Slike lån har ofte streng kredittvurdering og de stiller ofte mange detaljerte spørsmål i søknadsskjema. De som sliter med mye dyr gjeld vil ofte finne det enklere og billigere å bytte kredittkort.

Sjekk også ut min oppskrift på hvordan du kan bli kvitt kredittkortgjeld.