Diners og Amex

Diners Club og Americanexpress fungerer litt annerledes enn Visa og Mastercard.
Felles for disse kortene er at de blir ansett for å være litt mer eksklusive. De har en høy årsavgift, ingen øvre grense for bruk og normalt må hele saldoen betales ved forfall. Kortene har mer eller mindre nyttige tilleggstjenester. Kortene er nok beregnet på de med høyere inntekt som reiser og handler mye, gjerne i jobb sammenheng.

Et standard Diners Club privat koster 695 kr pr år. Kontantuttak koster 4 %. Det er 1,75 % valutapåslag. All bruk av kortet er rentefritt. Alle kjøp er gebyrfrie. Velger du eFaktura slipper du fakturagebyr.

Det blir stadig flere brukersteder også dagligvareforretninger som godtar Diner, men kortet er ikke like utbredt som Visa og Mastercard. Du kan i tillegg få et GlobeCard som er et Mastercard. Det koster 120 kr pr år og har 25 kr i fakturagebyr.

Hvis du ikke kan eller vil betale hele regningen ved forfall kan du søke om en kredittreserve. Da får du fastsatt en kredittgrense og kan bruke av den til å betale regningen med. Det skjer automatisk ved forfall hvis ikke du betaler regningen fullt ut. Selv om du har en slik kredittgrense er det fortsatt ingen bruksgrense på kortet. Dersom regningen er høyere enn det som er tilgjengelig på kredittreserven må du betale det overskytende selv.

Americanexpress fungerer veldig likt Diners Club. De tilbyr flere forskjellige kort. Et standardkort koster 650 kr pr år. Det er ingen fakturagebyr eller gebyr ved varekjøp. Valutapåslaget er 1,5 %. Det er ingen øvre kredittgrense. Du blir fakturert for hele beløpet. Dersom du ønsker å betale ned over tid kan du søke om FlexPay. Da får du innvilget en kreditt du kan bruke til å betale regningen med. Du kan fortsatt bruke kortet uten noen øvre grense. Dersom det ikke er nok tilgjengelige penger på FlexPay til å betale hele regningen må du betale det overskytende selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *