Kredittkort med BankAxept

Det finnes fremdeles en del brukersteder som bare tar vanlig bankkort d.v.s. kort med BankAxeptlogoen. Det vil typisk være kiosker og dagligvareforretninger. For å redusere kostnader er det noen av disse stedene som ikke tar vanlige kredittkort. En måte å gå rundt det på kan være å skaffe seg et kredittkort med BankAxept logoen. Det fungerer som et vanlig bankkort. Butikken vil ikke en gang vite at det er et kredittkort. Fordelen med et slikt kredittkort er at du får brukt det i alle betalingsterminaler i Norge. Butikker lar deg også ta ut kontanter. Alt dette blir av banken behandlet som varekjøp. normalt vil et kredittkort med BankAxept ikke ha noen rentefrie dager. Det finnes to unntak. Det ene er kredittkort fra Ya Bank. Det fungerer over alt der Visa godtas og også via BankAxept systemet. Betaler du hele regningen ved forfall påløper det ingen renter for varekjøp. Det gjelder også kontanter du tar ut når du handler. Da får du faktisk ut kontanter rentefritt og uten gebyrer. Ved uttak i minibank påløper renter fra uttaksdagen. En ulempe er at varekjøp belastes renter fra og med kjøpsdagen hvis ikke hele regningen betales ved forfall. De tar også betalt for å sende regning i posten. Epostfaktura er gebyrfritt. Nominell rente på 20,8 % er høyere enn enkelte andre kort. De har et fordelsprogram med rabatter hos bestemte brukersteder, men ingen ordning med en generell cashback eller bonus ved bruk av kortet slik enkelte andre kort har.

Coop tilbyr også et Visa kredittkort med BankAxept. Du må være medlem for å kunne søke. Kortet fungerer både som betalingskort og medlemskort. Du får de rabatter og utbytte som følger med Coopmedlemskapet, men ikke noe utover det.

Antall steder som tar kort uten å akseptere Visa eller Mastercard er lite og det blir stadig mer sjeldent. Selv om BankAxeptlogoen er en fordel ville jeg valgt kort ut i fra andre kriterier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *