En ny fare med kredittkort

Trumf Visa fra DNB blir avsluttet. Det betyr at kortet kan brukes fram til 10. oktober. Regningsbetaling fra Nettkonto er ikke mulig etter 1. september. Det tilbys et nytt Trumf Visa fra NorgesGruppen Finans. De som vil ha det kortet må søke på nytt. Reglene for behandling av slike søknader er mye strengere nå. Det betyr at mange som har kortet i dag kan få avslag på søknad om nytt kort eller få en lavere kredittgrense.

Noe tilsvarende skjedde med Diners Club. Kortet ble avviklet 31. mai 2019.

I juni 2019 ble alle kunder med Cresco Gold og Cresco Car flyttet over til DNB Mastercard. Den praktiske konsekvensen var at betingelsene (kostander og fordeler) ble endret og at kundene mistet mulighet for regningsbetaling.

Når et kredittkort blir avsluttet betyr det at du mister tilgang til all disponibel kreditt.

Du kan dermed risikere at kreditten ikke er der når du trenger den.

Da jeg hadde kredittkortgjeld brukte jeg å sette inn penger på kredittkort jeg trengte til regninger senere. Dette gjorde jeg for å spare renter.

Bruker du en slik teknikk kan du risikere at pengene ikke er tilgjengelig.

Det finnes tre mulige løsninger på dette.

1. Bygg opp en tilstrekkelig reserve. Dersom du har dyr kredittkortgjeld bør du vente med dette til gjelden er nedbetalt.

2. Ha mer enn et kredittkort.

3. Følg med på all informasjon om kredittkortet. Du får beskjed god tid i forveien og kan om nødvendig ta ut penger før kortet avsluttes.

Det er vel forholdsvis åpenbart at det første alternativet er det beste. Dersom det ikke er mulig er alternativ 2 det du bør bruke. Alternativ 3 er egentlig bare en nødløsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *