Dyre lån fra OPP Finans

Jeg ser stadigvekk reklame for forbrukslån fra OPP Finans. Reklamen sier ingenting om renten. Det er forståelig. Renten fastsettes individuelt fra 8,9 % til 20,95 %. De tar også etableringsgebyr på 1275 kr og et månedsgebyr på kr 50. Dette gjør at spesielt små lån blir dyrt.

Du kan låne uten sikkerhet inntil 250.000. Du må ha en høy inntekt for å kvalifisere for et så høyt lån. Da har du kanskje muligheten til selv å raskt heller spare opp penger. Har du en høy inntekt og tar opp et så stort forbrukslån vil det sannsynligvis være for å finansiere et høyt luksusforbruk. Da vil jeg heller anbefale at du reduserer forbruket til et mer normalt nivå. Jeg forstår godt at folk vil ta opp lån for å finansiere forbruk mens de er unge fremfor å spare i årevis til de kanskje er for gamle. Men hvem trenger et forbrukslån på 250.000 kr ? Du kan selvfølgelig låne mindre, men da vil renten sannsynligvis bli høyere enn den laveste de tilbyr. Gebyrene de tar gjør at det fort blir dyrere enn andre billigere alternativer. De som sliter med mye dyr forbruksgjeld og har litt gjeld her og litt der vil kanskje ønske å refinansiere. Problemet er at dersom du ikke har en høy nok inntekt får du heller ikke et stort lån. Det som sliter med mye gjeld i forhold til inntekten og trenger refinansiering vil heller ikke få noen god rente. Den fastsettes individuelt. Med de høye gebyrene på toppen vil du sannsynligvis finne andre og billigere former for refinansiering. Sliter du med mye dyr gjeld kan det være ønskelig å samle det i ett lån. Men det aller viktigste er at den gjelden du har blir så billig som mulig.

Dersom du søker om lån hos OPP Finans så vent med å godta tilbudet til du har sjekket ut min oversikt over billige lån og kredittkort.

Det er viktigere å redusere renten enn å redusere antall kreditorer.

2 kommentarer til “Dyre lån fra OPP Finans

  1. Jeg er godt fornøyd med lånet mitt, og Opp finans har jo ikke noe dyrere lån enn andre aktører på markedet og alt er jo individuelt. Jeg fikk et bedre tilbud herfra enn fra de andre du «anbefaler».

    1. Bra at du fikk en billig lån. Når renten fastsettes individuelt er det umulig å si på forhånd hva som er billigst. Etableringsgebyret og månedsgebyret Opp Finans tar er høyere enn hos enkelte andre aktører. Billige kredittkort uten etableringsgebyr og månedsgebyr vil for mange være billigere enn slike lån. Man skal alltid sammenligne flere tilbud og velge det som totalt er billigst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *