Velg Bank Norwegian fremfor Nordax Finans

Etter at Nordax finans har redusert renten til 4 % og Bank Norwegian har økt innskudsrenten til 3,75 % er det ingen grunn til å velge Norda Finans hos Bank Norwegian kan konto åpnes og disponeres på nett. Du trenger ikke sende inn noe skjema i posten slik du må i Nordax Finans. Ønsker du høyere avkastning bør du heller vurdere rente- og obligasjonsfond som jeg har omtalt tidlgere.

4 kommentarer til “Velg Bank Norwegian fremfor Nordax Finans

 1. Hvorfor velge lavere rente? Har selv brukt Nordax som sparekonto noen år, og har kun hatt bruk for å ta ut penger en gang. Men jeg har selvsagt en lettere tilgjengelig «buffer» på rundt 50 000 kr andre steder. Eneste problemet med Nordax slik jeg ser det, er grensa på innskudd på 750 000 kr.

  1. For de som har mye penger og kan planlegge uttakene i god tid er en høyere rente en fordel. Mange har ikke så enormt mye å spare. Da er det kanske ikke verdt det sett i forhlod til ulempen med manuelle utbetalinger. Skal noe sndes i posten og behandles manuelt er det alltid fare for feil og forsinkelser. jeg har selv dårlige erfaringer med innsending av skjema pr post for å oveføre penger fra ett kredittkort til et annet. Vanligvis tok det 1-2 uker. En gang gikk det over 2 uker før jeg ringte å purret. Fikk beskjed om å sende inn på nytt. Det gjorde jeg ikke. Jeg ordnet penger på annen måte. Litt senere ble pengene likevel overført. Da hadde skjemaet tydeligvis blitt behandlet etter 4 uker isteden for de vanlige 1-2 ukene. Jeg har omtalt denne problemstillingen tidligere: https://www.sparesiden.com/2012/02/nordax-finans-eller-bluestep-finans.html

  2. Sant nok. Det kommer an på bruken. Slik jeg ser det er Nordax mer et lavrisiko-alternativ til fond, aksjer o.l., enn et alternativ til tradisjonelle høyrentekonti.

   I mitt tilfelle har jeg makset ut rammelånet på boligen, og heller satt inn pengene hos Nordax til 0,5% høyere rente uten risiko. Kunne selvsagt satt de i fond eller aksjer i stedet, men greit å slippe risikoen.

   Jeg hadde forøvrig pengene på konto etter 4 dager den gangen jeg hadde behov for å ta ut penger (men jeg alene er nok ikke veldig statistisk signifikant).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *