Nesten rekordlav rente i Lånekassa

Flytende rente på studielånet blir 2,002 % fra 1. november. Renten var under 2 % fra 1. mars 2016 og ut 2016. Hva fastrentene blir fra 1. november blir ikke offentliggjort før i oktober. Norges Bank har signalisert at rentene skal opp. Norges Bank har et rentemøte torsdag 20. september der de offentlig gjør en eventuell renteendring. Det er ventet at renten økes med 0,25 %. All den tid renten er på vei opp tror jeg ikke renten på studielån faller mye mer før den snur. Selv om renten på studielånet har falt de siste månedene må en nok forberede seg på høyere renter fremover. Det blir ingen dramatiske endringer, men utover 2019 bør de som har flytende rente på studielånet forberede seg på høyere terminbeløp.

Selv med eventuelle rente økninger i fremtiden vil studielånet fremdeles være et godt lån og jeg mener fremdeles at det normalt vil være lurt å bare betale minstebeløpet. Det forutsetter selvfølgelig at penger ikke blir sløst bort på tull og tøys. Spesielt de med annen dyr gjeld bør nedprioritere studielånet. Det å spare opp nødvendig egenkapital for kjøp av bolig, helst i BSU, bør også ha høyere prioritet.

Selv har jeg fastrente på studielånet frem til og med februar 2020. Jeg har også så lite gjeld igjen at eventuelle renteendringer ikke gjør stor forskjell. Studielånet mitt er uansett nedbetalt i mai 2022.

Utnytt studielånet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *