Hvor går det europeiske finansmarkedet?

Jeg kan ikke spå, men vil likevel gjøre meg noen tanker. Krisen i det europeiske bank og obligasjonsmarked er ikke over. Det har nå den siste tiden gått mye bedre ganske enkelt fordi EU pøser inn mer penger. Ekspertene er stort sett enige om at dette ikke kan fortsette. Det må kuttes i offentlige budsjetter og skattene må økes. Dette vil kunne skape problemer. Økningen en har sett på børsene det siste halve året har vært så stor at noen mener vi er i ferd med å se en boble som brister. Det som er helt sikkert er at vi går usikre tider i møte. Like sikkert er det at dette vil gå over. EU har satt i verk tiltak og kommer til å fortsette med å tvinge igjennom endringer. Skulle det komme en ny finanskrise med påfølgende børskrakk vil også den gå over. Du kan velge å vente med å investere til det kommer et nytt krakk. Det kan bli lenge å vente spesielt dersom det ikke kommer noe nytt krakk. Du kan også velge å gå inn i markedet nå og bestemme deg for at ved et eventuelt nytt krakk skal du ikke selge deg ut. Dette forutsetter at du har tilstrekkelig med inntekter og likvide midler til å klare deg gjennom et børskrakk uten å selge på bunn.
Jeg vil gå for den siste strategien. Skal man tjene penger må man inn på verdipapirmarkedet. Ved å utsette investeringene går du glipp av mye avkastning. Det å vente på et perfekt tidspunkt kan føre til at pengene blir i markedet så kort tid at avkastningen blir mye lavere. Et krakk er egentlig ikke noe uoverkommelig problem hvis du ikke er avhengig av å selge på bunn. En fast spareavtale er et greit alternativ. Du bør også spare i bank eller et norsk obligasjonsfond. Da har du midler å bruke til uforutsette eller planlagte utgifter selv om markedet stuper. Du kan også bruke likvide midler til å foreta ekstra investeringer dersom markedet stuper.

Jeg kikket på Nordnets oversikt over fond i finanskategorien. Jeg valgte ut DNB Finans. Fondet har 4 stjerner. Kan vise til gode resultater. Det har et lavt forvaltningshonorar på 1,2 %. Risikoen er riktignok svært høy, men det er prisen man må betale. Fondet investerer innen bank, forsikring og eiendom hovedsakelig i Vest-Europa utenom Eurosonen. Jeg kommer til å investere noe av inntektene fra denne bloggen. Da blir inntekter fra bloggen fordelt mellom DNB Finans og DNB Nordic Technology, som jeg har omtalt tidligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *