Jeg flytter tilbake til Sbanken

I juli 2010 opprettet jeg lønnskonto i Bank 2. Det var den eneste banken jeg kunne finne som ikke hadde årsavgift på bankkort. Nå blir jeg belastet årsavgift. I tillegg tar de 2 kr i gebyr for avtalegiro. Jeg har derfor bestemt meg for å flytte tilbake til Sbanken. Fra og med mai kommer lønnen inn på kontoen i Sbanken. Avtalegiroene ordnes i tur og orden. Jeg har avsluttet avtalegiro på TV-lisensen. Neste gang jeg betaler blir det i Sbanken. Da oppretter jeg ny avtalegiro der.

De andre avtalegiroene tar jeg rett etter at regningen er betalt. Gjør jeg det før forfall kan jeg risikere at regninger ikke blir betalt.

Når avtalegiroer skal flyttes så må den først slettes for så å opprettes på nytt. Opprette avtalegiro kan i noen tilfeller ta noe tid. Jeg gjør det derfor så tidlig som mulig etter at siste regning er betalt.

Sbanken har en funksjon der de kan flytte avtalegiroer. For noen år siden fant jeg informasjon på nettsiden til Storebrand. De kunne flytte avtalegiro for deg, men opplyste at det ville gå raskere hvis du gjorde det selv. Jeg vet ikke hvordan dette fungerer i Sbanken, men jeg foretrekker å gjøre det selv. I de tilfeller der betalingsmottaker ikke krever gebyr for manglende avtalegiro går dette fint. Med eFaktura er det uansett bare noen få klikk for å betale og godta opprettelse av avtalegiro. Studielånet kommer jeg til å flytte via Sbankens funksjon. Jeg får håpe at de klarer å gjøre det så raskt at jeg ikke blir belaste gebyr av lånekassa. Teknologien går fremover så det er vel naturlig at ting går raskere nå enn før. Det er uansett bare 18 kroner i måneden Lånekassa krever for manglende avtalegiro. Jeg hadde efaktura, men den ble avslutte av Lånekassa da jeg gikk over til avtalegiro. Jeg vet ikke om det å avslutte avtalegiroen gjør at jeg går tilbake til eFaktura eller får regning i posten. Uansett så flytter jeg den via Sbanken.

Jeg har et kredittkort hos Sbanken og da er det enklere å bruke banken også til lønnskonto. Det er ikke mye jeg sparer på å flytte tilbake. Det utgjør 149 kr i året. Sbanken har litt lavere renter. I fjor tilsvarte den forskjellen 5,47 kr etter skatt. Dette er åpenbart ikke viktig. En ekstra bonus er at nettbanken til Sbanken er litt enklere å bruke. Det blir nå litt enklere med en bank mindre å forholde meg til.

2 kommentarer til “Jeg flytter tilbake til Sbanken

    1. Jeg har kredittkort fra Ya bank. Det fungerer greit. Et bankkort er kun en reserve og hvis jeg tar ut kontanter i minibank. Jeg opplevde en gang at det ikke virket. Da jeg prøvde på nytt var ikke betalingsterminalen resatt slik at det feilet igjen. Jeg påpekte betalingsterminalen ikke var klar men damen hevdet hardnakket at problemet var at kortet var et kredittkort. Jeg ble sendt til nærmeste minibank. På biltilsynet opplevde jeg at de var skeptiske til kortet og tok det fra meg for å studere de nøye. Jeg forklarte at det var kredittkort med bankaxept og fikk lov til å prøve. Det fungerte.

      Ya bank kredittkort fungerer bra. Det som en sjelden gan er et problem er at betjeningen ikke alltid forstår dette. Ved betaling med kort har det hendt at jeg må prøve på nytt. Da kan du oppleve at betjeningen ikke engang vil sjekke hva som står på betalingsterminalen, men automatisk anta at problemet er kortet.

      jeg har betalt årsavgiften for bankkortet og kommer derfor til å beholde kortet ut året. Da får jeg se hva jeg velger å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *