Kursfall gir lav avkastning

Etter fall på børsene i forrige uke er avkastningen min falt. Hittil i år ar jeg en avkastning som tilsvarer 22,26 % årlig nominell rente. Jeg har belånt aksjefondene. Det gjør at alle utslag på børsene får en forsterket effekt. Gjeldsgraden er nå på over 72 %. Faller aksjefondene med 4-5 % så må jeg flytte penger over fra kredittkort for å hindre overbelåning. Jeg håper i det lengste å unngå det. Det har vært en positiv utvikling denne uken så når verdien av aksjefondene blir oppdatert ser det forhåpentligvis litt bedre ut. Jeg har over ført noe penger tjent på blogging og lagt inn en kjøpsordre, men det blir små beløp. Ved utgangen av juli var rentekostnaden på egenkapitalen 23,36 %. Den er beregnet ved å anta at egenkapitalen kunne vært brukt til å betale ned de dyreste kredittkortene. Det betyr at jeg nå går med tap. Men jeg regner med at det retter seg opp utover senhøsten om ikke før. Jeg har noe sikkerhetsmargin for å unngå overbelåning, men forsøker å holde den så lav som mulig for å presse ned kredittkortgjelden. Jeg har utnyttet lånerammen hos Nordnet maksimalt og forsøker å ikke ha mer egenkapital enn nødvendig. Jeg bare venter på å kunne ta ut mer penger for å kunne betale ned enda et kredittkort. Jeg kunne gjort det nå, men da har jeg nesten ingen sikkerhetsmargin igjen. Jeg kommer vel til å ta en ny vurdering i neste uke på mandag morgen. Legger jeg inn en salgsordre da så får jeg inn penger til å betale ned kredittkort fullt ut innen forfallsdato. Selv om kursene har falt nå kan jeg likevel selge med gevinst. Det å betale ned kredittkort er nok mest lønnsomt fordi jeg ikke får giret opp mer. Jeg stanger hode i kredittgrensen hos Nordnet. hvis jeg fortsetter å redusere gjelden like mye som i juli vil all kredittkortgjeld være nedbetalt om to og et halvt år. Da er det bare belåningen hos Nordnet og studielånet igjen.

2 kommentarer til “Kursfall gir lav avkastning

  1. Ser at markedet faller igjen i dag dessverre. Interessant å følge med på hva du skriver, og jeg håper du kommer hyppige oppdateringer nå når det er så turbulent i markedene. Takk.

    1. Takker for oppfordringen om å skrive ofte. Problemet mitt er at jeg ikke vet så mye om hvor markedet er på vei. Det eneste jeg kan si noe om er hvilke konsekvenser det har for meg og hva jeg eventuelt velger å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *