Lokale lønnsforhandlinger er ferdige

De lokale lønnsforhandlingene ved UiO ble ferdige i slutten av oktober. Jeg fikk mer enn det jeg ba om. Det er jeg fornøy med. Samtidig sitter jeg igjen med en følelse av at jeg burde krevd mer. Det utgjør 978 kr mer netto i måneden. Jeg får etterbetalt fra og med juli. Det blir utbetalt i slutten av november eller på desemberlønnen.

Jeg betaler aggressivt ned på kredittkortene, så dette hjelper.

Bruttolønnen har økt med totalt 5,57 % i år og 4,56 % i fjor. Totalt er dette en grei økning. Et poeng er også at dette har betydning for opptjening i folketrygden og i SPK. Jeg er derfor ikke spesielt bekymret for pensjonisttilværelsen.

Det virker som om det er en trend med mer fokus på lokale forhandlinger enn sentrale oppgjør. Det skaper mer usikkerhet om fremtidig lønnsutvikling. Det gjør det også enda mer viktig å sende inn velbegrunnede krav innen oppgitte frister. Det betyr at det blir litt mer jeg selv må passe på.

Min erfaring er at blir en først hengende etter så er det ikke like lett å ta det igjen. Det er derfor viktig å bruke alle muligheter som finnes til å kreve høyere lønn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *