Skaff deg økt avkastning gjennom egen gjeld

Det er i hovedsak to måter man kan øke avkastningen sin på. Den ene måten er å investere smart og oppnå god avkastning på penger plassert i aksjer og fond, men den andre måten som gjerne ikke får like mye oppmerksomhet, er å kutte kostnadene så mye som mulig på egen utestående gjeld. Ved å kutte kostnadene med 3 % på en gjeld på 100 000 kr, så sitter man igjen med like mye penger som ved å øke avkastningen med 3 % på en investering av samme sum. Fordelen er at det å kutte kostnader ved egen gjeld ofte kan være lettere enn gjennom aktive investeringer. Vi skal nå se litt nærmere på hvordan det kan bli gjort.

Ta en gjennomgang

De fleste av oss vil på et tidspunkt måtte ta opp lån eller kreditt, enten for en kortere periode for å dekke uventede kostnader til neste lønnsslipp, eller for en lengre periode som ved hus eller bilkjøp. Felles for begge alternativer er at en lånetilbyder vil tjene penger på å belaste deg en rente (i tillegg til eventuelle gebyrer) på beløpet utlånt. Mange går i fellen av å være for trofast mot selskapene de har gjelden sin plassert i. Det være seg lån av forskjellig slag eller kredittgjeld.

Det første du derfor bør gjøre om du sitter med gjeld i dag er å finne ut konkret hva vilkår du har. Se både på rentesatsen, gebyrer og andre kostnader som måtte følge med nedbetalingene du gjør. Når det er gjort har du et konkret utgangspunkt for å jakte etter en bedre avkastning. Husk prinsippet med at penger spart er det samme som penger tjent.

Sammenlign ulike tilbydere

Det er mange forskjellige selskaper som konkurrerer om å gi de beste betingelsene på ulike former for refinansiering, forbrukslån og kredittkort. Det bør du bruke til din fordel ved å hente inn og sammenligne så mange forskjellige tilbud som du kan. En enkel måte å gjøre det på er å benytte seg av en side som Finansguide.com. De har nemlig hentet inn informasjonen om de ulike tilbyderne for deg, og organisert det på en lettvint måte.

Når du forhåpentligvis har gjort en god jobb med å detaljere hvilke vilkår du har i dag, bør du enkelt kunne sjekke om du kan oppnå bedre vilkår ved å flytte gjelden din til et annet selskap. Legg merke til at lånetilbydere kan operere med en rente som variere fra søker til søker. Det er fordi en helhetlig vurdering vil bli gjort av din økonomi, og ut ifra den vil en rente bli satt. Så for å helt nøyaktig se hva tilbud du ender opp med kan du legge inn en uforpliktende søknad. Ved søknader over nett trenger du aldri bekymre deg for at du forplikter deg til noe som helst. I tillegg til at alle tilbud som kommer tilbake er helt åpne til å godta eller stå over, vil du også ha en 14-dagers lovfestet angrerett etter lånet eller kredittkortavtalen er inngått.

Så gjør deg selv en tjeneste, ta en gjennomgang på hva avtaler som finnes der ute og se om du kan få en bedre avkastning ved å plassere gjelden din et annet sted!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *