Slik håndterer jeg regninger

Jeg har forsøkt å forenkle og automatisere mest mulig av privatøkonomien. Jeg har kommet langt og tror ikke jeg kommer så mye lenger. Feriepengene har også blitt brukt til å rydde opp noe.

I forhold til regninger vil det hver måned normalt være to ting jeg må gjøre. Jeg logger meg inn i nettbanken ved starten av hver måned. Der ser jeg en kredittkortregning fra Sbanken liggende i forfallsregisteret. Den må jeg endre fra å betale hele saldoen til kun minstebeløpet. Jeg får også en eFaktura fra Cresco. Da må jeg regne ut hvor mye jeg har råd til å betale. Jeg vet hvor mye som kommer inn og omtrent hvor mye som går ut så det er lett. Så er det bare å endre beløp og godkjenne. Det er alt jeg trenger å gjøre. I en normal måned er alt annet automatisert. Jeg må følge med på regningene og det hender det kommer en regning som må behandles manuelt, men noe mer er det ikke jeg trenger å gjøre.

Spørsmålet blir om det kan gjøres noe for å forenkle det enda mer. Jeg tror ikke det er mye. Jeg har et kredittkort jeg bruker til de fleste kjøp og det betales ned fullt ut automatisk. Det hender jeg bruker andre kort for å få rabatter. Jeg kunne gi slipp på de rabattene og bruke hovedkortet til alt. De to kredittkortene jeg betaler ned over tid kunne jeg forsøkt å få refinansiert til et lån som betales ned med avtalegiro. Men her må jeg også tenke økonomi. Jeg vil uansett forsøke å betale så mye som mulig hver måned og det kan ikke automatiseres. Det vil variere hvor mye jeg kan betale hver måned.

Jeg kunne endret skattetrekket slik at jeg får tilbake penger på skatten. Da blir det en eller to færre regninger å betale. Men det vil også ha økonomiske konsekvenser. Det går unansett greit slik det er. Det er egentlig bare to kredittkortregninger som må håndteres manuelt hver måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *