Storebrand Fondskonto

Jeg har tidligere omtalt Nordnet investeringskonto Zero som var den første gebyrfrie kapitalforsikringen og DNB Investeringskonto. Nå tar jeg for meg Storebrand Fondskonto.

De tar ikke noe administrasjonsgebyr for kontoen og heller ikke noe gebyr for innbetalinger. Kontoen kan derfor være et alternativ til Nordnet og DNB.

Storebrand Fondskonto krever at du oppretter Avtalegiro. Hos Nordnet setter du inn så mye eller så lite du vil. Storebrand tilbyr også uttaksavtale slik at penger utbetales automatisk.

Hvis du ikke vil velge fond selv tilbyr Storebrand tre spareprofiler: Forsiktig spareprofil, Balansert spareprofil og Offensiv spareprofil.

Hvis du heller vil velge fond selv tilbyr Storebrand 42 fond. De 42 fondene du kan kjøpe hos Storebrand inkludere fond som Storebrand Indeks – Alle Markeder og Storebrand Indeks – Norge. Nordnet tilbyr langt flere billige indeksfond i forskjellige markeder. I motsetning til Nordnet og DNB er det ikke mulig å bruke Storebrand Fondskonto til å handle verdipapirer på børs slik som aksjer, obligasjoner og ETF.

En fordel med Storebrand er at de som allerede er kunde i Storebrand vil kunne se alt på ett sted. En må nesten selv vurdere hvor viktig det er. En liten ulempe med Nordnet er at du må overføre penger til Nordnet fra annen bank. Skal du kjøpe fond må du legge inn bestilling før kl: 08:30. Penger du setter inn på kontoen vil bokføres etter denne fristen og du må vente til neste dag med å kjøpe fond. Du kan selvfølgelig legge inn bestilling av fond etter kl 08:30, men da vil bestillingen bare bli liggende til neste dag. Skal du ta ut penger så må uttaket registreres før kl 10:30 for at du skal få ut penger samme dag. Selger du fond og det posteres etter denne fristen så får du ikke ut de pengene før neste dag.

Jeg vil anta at hvis du har lønnskonto i Storebrand og bruker Storebrand Fondskonto kan du overføre penger umiddelbart i nettbanken. For meg er ikke en slik fordel viktig nok til at jeg vil velge Storebrand.

I Nordnet kan du velge blant 470 fond og i tillegg handle enkeltaksjer, obligasjoner og ETF. Fordelen Storebrand har med mulighet for å velge spareprofil og uttaksavtale er ikke viktig nok for meg. Storebrand betaler ut 105 % ved dødsfall, mens Nordnet betaler 101 %. Det bør ikke tillegges vekt. Investeringer i disse produktene gjøres ikke for forsikringens del. Disse produktene er til for at folk skal kunne spare seg opp penger med utsatt skatt. Da er det avkastning og risiko som er det viktigste. Et stort utvalg investeringsalternativer som Nordnet øker sannsynligheten for at du finner fond med god avkastning. Det blir også lettere å få den investeringsprofil og risiko du selv ønsker.

Selv om Storebrand Fondskonto ikke når helt opp til Nordnet Investeringskonto Zero, så synes jeg det er bra at vi får mer konkurranse og flere gebyrfrie alternativer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *