Svak oppgang i mine fond

Jeg sjekket min aksje og fondskonto i dag tidlig. Jeg ser en svak bedring av mine investeringer. Gjeldsgraden er redusert til 73,39 %. Jeg kan tåle et kursfall på 3,47 % før jeg blir overbelånt. Avkastningen hittil i år tilsvarer en årlig nominell rente på 9,06 %. På min IPS er avkastningen hittil i år tilsvarende 8,50 % årlig nominell rente. Jeg ser en svak bedring, og det er derfor ikke nødvendig å overføre penger fra kredittkort ennå.

2 kommentarer til “Svak oppgang i mine fond

  1. Får håpe du slipper overføring fra kredittkort nå som du nylig har betalt ned ett, eller var det to?
    Vet du om man kan selge og bytte fond så mye man vil på IPS? Blir man skattet for det som pensjonist, eller har det ingen innvirkning?

    1. Det var to kredittkort som nylig er nedbetalt. Selv om jeg skulle bli nødt til å midlertidig ta av et kredittkort regner jeg med at markedet tar seg opp så jeg kan fortsette med nedbetaling av kredittkortgjeld. Med IPS betaler du skatt av hver eneste krone når pengene utbetales. Det å flytte penger innenfor IPS utløser ingen skatt. Nordnet har ingen begrensninger på å flytte penger mellom forskjellige fond i en IPS. En begrensning ligger i at det er krav om et visst minstebeløp ved kjøp av fond. De fleste fond Nordnet tilbyr har satt 100 kr som minstebeløp ved kjøp. Men for enkelte fond er det høyere. De fleste Skagenfondene har 1000 kr som minstebeløp mens det finnes andre fond som har opptil 50.000 kr som minimum ved kjøp. Har du IPS et annet sted enn hos Nordnet bør du studere vilkårene nøye. Det vanlige er at du kan gjøre endringer så ofte du vil. Det vil være et begrenset antall alternativer du har å velge mellom. Ikke alle lar deg plukke enkeltfond. Da må du velge blant forskjellige investeringsprofiler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *