Vær målbevisst.

Jeg er generelt skeptisk til hele denne selvhjelpsindustrien der hvem som helst kan kalle seg ekspert og tjene penger på å spre om seg med selvfølgeligheter.
Bloggen målbevisst.no er en kilde til gratis informasjon. Den inneholder mye som er velkjent uten at det nødvendigvis er galt. Han har tydeligvis lest en del amerikansk forskning. Det å få dette forklart på norsk er det helt sikkert mange som ser på som positivt. Selv om mye av dette er kjent og opplagt er det noe med å få det banket inn i skallen. Det hjelper å få ting repetert. Et annet poeng er at uansett hvor selvsagt jeg synes ting er så vil det alltid være noen som ikke ser eller tenker på det opplagte. Mange har åpenbart nytte av å bli fortalt ting som vi andre mener er selvsagte. Bloggen målbevisst.no er en forholdsvis ny blogg og har dermed ikke så mye innhold. Det skal bli spennende å følge utviklingen.

2 kommentarer til “Vær målbevisst.

  1. Takk for omtale Torbjørn 🙂

    Det største poenget med nettsiden er nettopp et lite oppgjør med meg selv fra å lese utallige selvhjelpsbøker uten å egentlig ta steget ut til å faktisk gjøre det som trengs. Så dette blir mer en teori ut i praksis blogg 🙂 Men for at leserne skal være med på veien, vil jeg gjerne danne grunnlaget med litt «teori» også, uten at de nødvendigvis må kjøpe alle de bøkene jeg har lest. Jeg er veldig klar på at jeg ikke er noen ekspert, men at det å følge denne nettsiden blir å følge en helt alminnelig person sin ferd gjennom sin egen personlig utvikling.

    Og, ja mye av det er selvsagt. Faktisk vil jeg tørre å påstå at nesten alt innen personlig utvikling og det jeg kommer til å skrive om er selvfølgeligheter. For innerst inne vet vi nok alle hva som må til. Vi trenger egentlig ingen bøker for å greie dette. Men vi trenger gjerne inspirasjon og motivasjon til å se at det er mulig å la seg gjennomføre. og som du sier, noen ganger trenger vi rett og slett å få det banket inn i hodet og det gjerne også med jevne mellomrom for å holde oss på sporet 🙂

    1. Det er ofte slik at rene selvfølgeligheter også må sies. Mye av det jeg skriver på bloggen min er selvsagt. Likevel har det en effekt å terpe på gamle sannheter. Det er mange som har økonomiblogg eller driver med coaching for å disiplinere seg selv like mye som for å hjelpe andre. Gjøre slike ting gratis på nett er en grei måte å gjøre det på. Jeg tviler på om jeg ville betalt penger uten å være sikker på at jeg lykkes med å oppnå mine mål. Jeg har en følelse av at de som selger selvhjelpsbøker og kurs og tilbyr coaching ofte selger drømmer og luftslott. All slik aktivitet kan gi folk en dytt fremover. Men det kan være de som tror at bare en bruker penger så vips kommer det noen å løser alle dine problemer. Jeg tror ikke at alle kan klare alt. Men jeg tror at de fleste kan klare mye mer. Gratis informasjon og hjelp på nett er kanskje det første sted folk bør begynne å lete.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *