Bytt kredittkort og spar 4500 kr. pr. år

Har du mange kredittkort med høy rente og vurderer å refinansiere? Da er det mange tilbud om refinansiering der de lokker med renter på under 10 %. Ett lån å forholde seg til isteden for å få mange regninger hver måned. Det må da være perfekt.

Problemet er bare at disse lånene setter renten individuelt der bare de beste kundene får den laveste renten. Det blir ofte opplyst, gjerne med liten skrift at renten er fra 9,9 % til 21,9 % og gjennomsnittskunden får typisk 15 %. De som sliter med mye dyr forbruksgjeld i forhold til inntekten får sannsynligvis enda høyere rente. Leser du videre ser du at det er et etableringsgebyr på 1000 kr eller mer og gjerne et månedsgebyr på opp mot 70 kr. Da blir det fort dyrt. Har du kredittkort med en vanlig rente og ingen månedsgebyrer eller årsavgift sparer du ikke nødvendigvis så mye på denne typen lån. Har du veldig dyr gjeld f eks ved å kjøpt på avbetaling eller fått dyr kreditt i butikken der du handlet, med høy rente og månedsgebyr kan du nok spare penger på å ta opp et usikret lån og samle all gjeld. Men det finnes bedre løsninger.

Skaff deg et billig kredittkort fra Skandiabanken. Har du 50.000 kr i gjeld på et Statoilkort eller Trumfvisa så sparer du faktisk 4500 kr i året i renter.

Skandiabanken tar 13,228 % nominell rente mot 22,5 % på Statoil og Trumfvisa. En forskjell på over 9 %. Kredittkort legger til renter hver måned. Med denne rentesrente effekten blir forskjellen enda større. Forhåpentligvis vil du klare å redusere gjelden litt etter hvert og da blir forskjellen mindre. Skandiabanken tar 50 kr i årsavgift, men ellers ingen gebyrer. Valutapåslaget er 1,75 % som på de fleste andre kort. Du må ha konto i Skandiabanken. Det kan du opprette på nett gratis. Du må godta automatisk betaling av kredittkortet fra din konto i Skandiabanken. Du kan velge om de skal trekke hele saldo eller bare minstebeløpet.

Overføring fra kredittkortet til din konto i Skandiabanken er gebyrfri, men ingen rentefrie dager. Pengene kan da selvfølgelig brukes slik du vil, f.eks. å betale ned andre kredittkort.

Et annet alternativ kan være Santander Red. Det kortet har en nominell rente på 14,9 %. De tilbyr overføring til bankkonto og regningsbetaling på nett. De regner det som kontantuttak og belaster et gebyr på 30 kr + 1 % av beløpet. De oppgir en effektiv rente på 17,12 %, men har da tatt hensyn til gebyret for kontantuttak.

Betaler du 50.000 du har i gjeld på et annet kort blir du belastet 50.530 kr og må da betale 14,9 % på dette beløpet. På andre kort er renten gjerne 20-23 %. Du kan fort spare 2500 kr i året. Dersom du har mye gjeld på andre kort vil du fort tjene inn igjen gebyret for kontantuttak. Varekjøp rentebelastes fra dag en dersom du ikke betaler hele saldoen ved forfall. Du kan eventuelt bruke et annet kort til varekjøp som du Betaler ned hver måned. Dersom kortet ikke blir brukt på et år tar de et gebyr på 149 kr. Du blir varslet god tid i forveien og kan da bruke kortet en gang når du handler.

Mastercard Gold fra Ge Money Bank er kort med 14,88 % nominell rente. De har nettbank der du kan overføre penger til egen konto. Det nevnes ikke noe gebyr for dette. Manuell overføring via kundesenteret har 25 kr i gebyr. Kortet har selvfølgelig ingen årsavgift eller månedsgebyr. De stiller nok litt strengere krav til søkere enn en del andre kort. De krever en årsinntekt på minimum 270.000.

Cresco Gold er et kort med 17,2 % nominell rente. Det er gratis dersom du velger eFaktura. De tilbyr gratis nettbank som i praksis fungerer slik en bankkonto gjør. Du kan overføre penger fra lønnskontoen for å redusere gjeld og betale regninger gebyrfritt i nettbanken til Cresco. Du kan faktisk spare mye renter på å la deler av lønna stå på kortet til regningene forfaller. Alle efakturaer du vanligvis betaler fra lønnskontoen kan også betales direkte i nettbanken til Cresco.

Yx Visa er helt gebyrfritt dersom du velger epostfaktura, også kontantuttak er gratis. Nominell rente er på 18,4 %. De har også gebyrfri nettbank der du kan betale regninger. De tar ingen gebyrer for regningsbetaling. Kortet kan enkelt brukes til å betale ned andre kredittkort med høyere rente. Efakturaer som dukker opp i din vanlige nettbank blir ikke synlige i YX VISA nettbanken. Du kan selvfølgelig overføre til din egen lønnskonto.

Kredittkort fra Yabank har en rente på 19.2 %. Kortet er gebyrfritt ved valg av epostfaktura. Ingen gebyrer ved kontantuttak. Gratis nettbank som er lik nettbanken til YX VISA

De som har dyr forbruksgjeld med høy rente og månedsgebyr bør vurdere et at disse kortene.

Jeg har også laget en oppskrift om hvordan du kan bli kvitt kredittkortgjeld.

Oppdatering 15.09.2011
YX Visa gir nye kunder 100 kr satt inn på kortet. Det får du ved å oppgi min vervekode YX116RGJ når du søker på yxvisa.no