Fordeler med kredittkort

Hovedfordelen med kredittkort er at du kan kjøpe nå og betale senere. Du kan da kjøpe hvis du trenger noe og kontoen er tom eller du får et godt tilbud. Betaler du hele fakturaen ved forfall koster det normalt ingenting. Da får du i realiteten et rentefritt lån. De disiplinerte kundene bruker kredittkort selv om de har penger i banken. Da tjener de renter på pengene i banken og kan også få rabatter/bonuser på varekjøp. Ofte følger det med en gratis reiseforsikring verdt flere hundre kroner. Dersom du har kjøpt noe med kredittkort og senere har et krav mot brukerstedet så kan du kreve pengene tilbake fra banken. Dette vil typisk gjelde dersom det er noe feil med varen eller at den ikke blir levert. Du kan selvfølgelig kreve refusjon fra butikken, men er det en utenlandsk butikk eller en butikk som er konkurs vil det være vanskelig. Har du betalt med kredittkort har banken samme ansvar som brukerstedet.

Trenger du å låne penger over tid f.eks. å kjøpe en TV og betale den over flere måneder, så kan et kredittkort være billigere enn alternativene. På et lite beløp som betales ned over noen få måneder kan et billig kredittkort uten årsavgift og månedsgebyr være bedre enn et forbrukslån med høy rente, etableringsgebyr og månedsgebyr.

Trenger du mye penger og vil ha lang nedbetalingstid kan et forbrukslån være billigere hvis du får en god rente.

Kreditt på en lønnskonto er lett å få og praktisk siden alle regninger, faste oppdrag og avtalegiroer blir betalt som normalt. Men kredittgrensen blir ofte lav, normalt 1-2 ganger netto månedsinntekt. Renten er ikke mye lavere enn det du betaler på kredittkort. Ofte er det etableringsgebyrer og gebyr bare for å ha kreditten. Du får heller ingen rentefrie dager. Det stilles normalt krav om lønnsinngang slik at du vil bare få kreditt i den ene banke der du har lønnskonto.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *