Hurra! Jeg fikk restskatt

Som forventet har jeg nå fått 60.000 i restskatt. Dette skyldes at jeg solgte verdipapirer med gevinst og brukte pengene på å redusere gjelden. Jeg endret ikke skattetrekket fordi jeg gjerne vil ha et rentefritt lån fra staten. Med dyr gjeld betyr dette at jeg har spart mange tusen kroner i renteutgifter. Jeg har tidligere gitt det råd at en bør ha lavest mulig skattetrekk. Jeg følger faktisk mine egne råd.
Jeg betaler inn 31. mai slik at jeg unngår rentetillegg. Jeg skal sjekke tallene og årsoppgavene nøye. Ikke alle fradragene blir innrapportert. Det hender jeg er uenig i hva som er fradragsberettiget og da må jeg også endre tallene. Men selv etter dette vil jeg anta at restskatten blir ca. 60.000.
Har du fått restskatt betyr det bare at du har fått et rentefritt lån av staten. Det bør du være glad for.

2 kommentarer til “Hurra! Jeg fikk restskatt

  1. Endte selv opp med 22000 tilbake pga store rentefradrag. Men metoden du har brukt her er absolutt ikke dum, forutsatt at man har penger klare til å betale baksmellen selvsagt.

    1. Personlig forsøker jeg å unngå å få tilbake penger, selv om jeg forstår at mange synes det er fint med en stor sum penger. Generelt vil jeg gi det råd at en reduserer skattetrekket dersom en ser at det er for høyt. Jeg håper du har planer for fornuftig bruk av pengene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *