Aksjehandel på nett

Dersom du handler aksjer og andre verdipapirer på nett er lav kurtasje viktig for å spare penger.

Skandiabanken tilbyr aksjehandel med en kurtasje på 0,05 %. Minimum 49 kr. Det gjør det billig for de som handler ofte med små beløp. De har også et øvre tak på 250 kr på kurtasjen. Renten på belåning av verdipapirer er 4,75 %.

Nordnet har 0,05 % i kurtasje. Minimum kr 95. De som handler mye kan få det enda billigere. Handler du ofte for små beløp kan du velge en kurtasje på 0,1 %. Minimum kr 39. Da får du dårligere rente på innskudd og belåning. Du kan belåne aksjer og verdipapirer. Standard rentesats er 6,8 %
De tilbyr gebyrfri IPA og IPS. De tilbyr Investeringskonto Zero. Det er et forsikringsprodukt der pengene du setter inn kan investeres i aksjer, aksjefond og andre verdipapirer. Du betaler vanlig kurtasje ved aksjehandel. De fleste fond kan handles gebyrfritt. Du må betale en forsikringspremie på 0,04 % årlig. Eller så er det ingen kostnader. Gevinsten skattlegges først når pengene tas ut.

Netfonds har kurtasje på 0,05 % minimum kr 49. De tilbyr alle typer verdipapirer og fond. De har også en Investeringskonto med en årlig avgift på 0,1 %. Dersom du eier aksjer kan du låne dem ut og få 4,5 % årlig rente. En genial ordning for de som har tenkt å sitte på aksjer over tid. Du vil da over tid få en verdiøkning på aksjene. I tillegg tjener du renter i de periodene aksjene er utlånt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *