Hvordan bytte bank

Mange av de som tenker på å bytte bank kvier seg fordi de tror det er vanskeligere enn det er. Nye regler på legger bankene å samarbeide. Det skal derfor være mulig å be den nye banken ordne alt. Gamlebanken har da ikke lov til å ta kontakt med deg for å få deg til å ombestemme deg. Du blir da nødt til å fylle ut et skjema til din nye bank med detaljert informasjon om hvordan dette skal gjøres.

Et alternativ som jeg anbefaler er å gjøre mye av jobben selv. En bankkonto flyttes ved å først opprette ny konto og så overfører du pengene. Ikke si opp lort eler netttilgang før dette er etablert hos ny bank.
En brukskonto bør du beholde i den gamle banken en god stund. Behold nettilgang. Alle efakturaer vil være tilgjengelig i både ny og gammel bank, du trenger ikke gjøre noe. Trygdekontor og arbeidsgivere bruker ofte tid på å endre kontonr. Du kan dermed oppleve at penger blir satt inn på gammel konto.
Dersom du fikk penger av noen for lenge siden og de finner ut at du skulle hat mer kan det godt være at de betaler til samme konto som tidligere. Behold kontoen i alle fall ut neste kalender år. En sparekonto du aldri har brukt til å ta i mot penger fra andre kan du trygt si opp. Sjekk om banken tar gebyr for å avslutte konto. Noen banker tar gebyr for å si opp konto. Andre banker tar gebyr bare hvis pengene skal overføres til en annen bank. Bruk nettbanken og overfør innestående til ny bank. Tar banken gebyr for å avslutte konto og overføre penger til en annen bank så avslutt kontoen i bankens filial. Et alternativ er å overføre hele saldoen til ny bank for så å vente til nyttår og overføre rentene.
Dersom du vil eller må flytte lån så la den nye banken ta seg av det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *