Kraft i selvfølgeligheter

Økonomer blir ofte beskyld for å lire av seg en masse selvfølgeligheter. Are Kalvø i «Hallo i uken» harselerte med nettopp dette. «Dei som har lite pengar bør få meir pengar», var økonomenes råd.
En artikkel jeg så på målbevisst.no setter opp 3 økonomiske grunnregler en bør følge. Regler som kan virke selvsagte. Spørsmålet blir da om det å spre om seg med selvfølgeligheter har noen hensikt?

Jeg mener at det å få banket inn prinsippene igjen og igjen gjør at de sitter bedre. Det vil også gi prinsippene større autoritet når de blir formidlet av andre. Et annet poeng er at selv om noe er selvsagt så kan det likevel være noen der ute som ennå ikke har oppdaget det selvsagte. Da hjelper det å få slike ting fortalt. I tillegg til å fortelle hovedprinsippene hjelper det når man får eksempler på hvordan prinsippene skal anvendes i praksis.

Bedre personlig økonomi handler bare om 3 grunnprinsipper. Du må redusere forbruket, sørge for at forbruket er så billig som mulig og plassere overskuddet der du får mest igjen. Så enkelt og så vanskelig er det. Dette siste poenget med å plassere overskuddet mest mulig fornuftig var et poeng som ble uteglemt i den noe amerikansk inspirerte artikkelen på målbevisst.no

2 kommentarer til “Kraft i selvfølgeligheter

    1. Det var kanskje mer utelatt enn uteglemt. Det å plassere overskuddet der avkastningen blir høyest er veldig viktig. De som sparer over 20-30 år vil se at litt høyere avkastning har stor betydning for hvor mye de klarer å spare opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *