Bank 2 med dårlig nettbank

Jeg bruker Bank 2 for å slippe årsavgiften på bankkortet. Bank 2 er en av kun 3 banker som tilbyr bankkort med Visa uten årsavgift. Det er heller ikke andre gebyrer for å bruke kortet. Nettbanken er også gebyrfri, bortsett fra utenlandsbetalinger.

Nettbankløsningen er jeg ikke fornøyd med. Den er ikke spesielt brukervennlig. Hver gang jeg betaler en regning må jeg signere med BankID. Det er ingen unntak fra dette og det er heller ikke mulig for meg å endre på dette. Jeg kan forstå at en betaling til en ny mottaker eller betaling uten KID krever litt større sikkerhet dersom det er store beløp. I Bank 2 må jeg signere med BankID for å betale en eFaktura! Det er bare mine regninger som kommer inn. Det er heller ikke mulig å endre KID eller mottakers kontonr. Slik at pengene vil uansett gå til å betale mine regninger. Det burde vært mulig å slå av kravet om BankID for eFaktura på små beløp. I Skandiabanken kunne jeg stille inn slik at de fleste betalinger under et visst beløp går uten å bruke BankID. Cresco har nettbank der du logger deg inn med BankID og så betaler regninger uten å bruke BankID på nytt. Bank 2 krever bruk av BankID inne i nettbanken uansett hva du skal godkjenne som f.eks oppretting av eFaktura og avtalegiro eller for å endre/stoppe betalinger. Betaler jeg en regning så kommer det tilbud om å opprette avtalegiro. Jeg må da trykke avbryt for å gå vider. Da kommer tilbud om eFaktura. Igjen må jeg trykke avbryt for å gå videre. Det er noen regninger jeg ikke vil ha avtalegiro og eFaktura på. Da er det omstendelig hver gang å få opp disse ekstra skjermbildene. I Skandiabanken kommer det også tilbud om avtalegiro og eFaktura, men ikke på noe ekstra skjermbilde slik at det gjør ikke betalingen av regninger mer omstendelig. Jeg mener også å huske at du i Skandiabanken kunne slå av denne funksjonen hvis du ikke ønsker tilbud om avtalegiro og eFaktura. Jeg finner ingen slik mulighet i nettbanken til Bank 2

Jeg må legge til at i Bank 2s nettbank så kan du legge inn flere regninger og så godkjenne disse samlet med BankID. Problemet er bare at jeg normalt logger meg inn daglig for å sjekke og da vil jeg selvfølgelig legge inn den ene regningen jeg fikk i posten den dagen.