Ferdig med flytting av avtalegiroer

Etter at Bank 2 begynte å belaste meg med gebyr for avtalegiro og årsavgift for bankkort bestemte jeg meg for å flytte. jeg har gjort dette gradvis og er nå ferdig med alle avtalegiroene som skal flyttes. Nå bruker jeg Sbanken som hovedbank og Ya bank til alt med bloggene. Jeg slettet avtalegiroene i bank 2 rett etter at siste regning er betale. neste virkedag opprettet jeg ny avtalegiro i Sbanken eller Ya bank. Sbanken har en enkel funksjon der du bare oppgir kontonummer og KID for å opprette avtalegiro. ya bank har ikke det. Der må du legge inn en betaling på 1 kr for å generere et avtalegiroforslag. Så må du slette betalingen i forfallsregisteret. Det er litt mer tungvint.

Jeg har betalt årsavgift for bannkortet i januar i år og kommer til å beholde kortet til ut i desember. Da må jeg velge om jeg vil få et nytt i bankkort i Sbanken eller klare meg uten.

Det er egentlig ikke noe galt med Bank 2. De tar 2 kr i gebyr pr avtalegiro. Årsavgiften på bankkortet er 25 kr høyere enn det Sbanken tar. Det er kanskje ikke de helt store beløpene, men jeg har allerede konto og kredittkort i Sbanken. Da er det enklere å ha alt der. Den eneste grunn til at jeg valgte bank 2 i 2010 var at de var den eneste banken jeg fant som ikke tok årsgebyr for bankkort. De hadde heller ingen andre gebyrer for betalinger innenlands. Men nå har de innført gebyrer og jeg flytter tilbake til Sbanken.

Nå er flytteprosessen over. Lønnen for mai er kommet inn på konto i Sbanken og regningene betales fra denne kontoen. Det blir en bank mindre å styre med.

Generelt så mener jeg at det ikke er hensiktsmessig å bruke mye tid på ofte å bytte bank bare for å spare noen kroner. Derfor bytter jeg ikke bank ofte. Det er åtte år siden sist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *