Jeg har byttet strømavtale igjen

Jeg har lenge vært kunde hos Gudbrandsdal Energi som er en av de billigste strømleverandørene i Norge. Jeg har et strømforbruk som er så lavt ar det normalt er lite å tjene på å bytte avtale.

Jeg byttet fra en avtale til en annen hos Gudbrandsdal Energi i september i fjor. Avtalen var spotpris med et påslag på -8,2 øre/Kwh og et fast beløp på 9 kr i måneden. De garanterte å holde prisen i 6 måneder. Nå har de økt prisen. Påslaget er nå 4 øre/Kwh.

En standard spotavtale har et påslag på 6,9 øre/Kwh. Det betyr at jeg ville komme litt bedre ut en den vanlige spotprisavtalen. Jeg kunne derfor valgt å ikke gjøre noe. Da hadde jeg tapt litt penger om sommeren på grunn av månedsavgiften, men totalt spart en hundrelapp i året.

Jeg sjekket på nettsidene til Gudbrandsdal Energi og fant GE Smart Spot. Den har ingen månedsavgift og et påslag på -0,5 øre/Kwh. Jeg byttet til den. De garanterer prisen i 12 måneder.

Jeg kommer ikke til å aktivt bytte leverandør hver gang det er et nytt og bedre tilbud bare for å spare et bar hundrelapper i året.

De med et høyere forbruk bør så absolutt følge med aktivt på priser og eventuelt bytte. Oss andre kan finne en leverandør som generelt er billig og kun bytte hvis det virkelig er noe å hente.

Det er ikke vanskelig å bytte, men krever litt. Du må fylle ut bestillingsskjema og opprette eFaktura og avtalegiro på nytt og forholde deg til ny forfallsdato.

Det å bytte avtale internt hos Gudbrandsdal Energi krevde bare et par klikk. Da er det greit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *