Jeg kjøper mer aksjefond

Jeg har nå lagt inn en kjøpsordre på Fidelity Germany A-EUR. Dette gjøres for å tone ned risikoen i porteføljen. Jeg kommer sakte til å tone ned fokuset på bransjefond. Dette gjør jeg fordi jeg har en avkastning som er mye høyere enn det jeg trenger, samtidig som risikoen er høy. Det blir mindre stress ved å ta ned risikoen. Skulle det gi lavere avkastning går det likevel helt fint. Jeg har fått bedre økonomi, mindre gjeld og lavere rente på gjelden. Jeg trenger derfor ikke ha et ensidig fokus på avkastning. Ved å investere bredt i solide økonomier som Norge, Sveits, Tyskland, USA og Singapore får jeg en rimelig trygg og god avkastning uten unødvendig høy risiko. Supplerer jeg så med et fond som investerer bredt i vekstmarkeder og et globalt fond har jeg en grei portefølje. Dette vil ta tid. Jeg ser ingen grunn til å realisere gevinst unødvendig. Jeg selger ut hvis jeg har for mye egenkapital og setter inn penger for å kjøpe hvis det blir nødvendig for å oppfylle krav til egenkapital. Jeg kommer til å fortsette med å investere overskuddet fra bloggene.

Min investeringsstrategi

2 kommentarer til “Jeg kjøper mer aksjefond

  1. Hei, ser du hovedsakelig har mye fond med meget høye forvaltningskostnader (1,5%+), har du tenkt på tankten i å investere i ETFer (børsnoterte fond)? Som har mye lavere forvaltningskostnader. Jeg har mesteparten av mine plasseringer i ETFer, mens månedlig sparing og småbeløper blir satt inn i vanlige fond på grunn av kurtasjekostnadene til ETFer (rundt 100 kr for hver transaksjon). Dette gjør at investering i ETFer må planlegges slik at du setter inn minst 20 000 om gangen.

    1. Jeg er ikke interessert i unødvendig realisasjon. Jeg holder derfor på det jeg har. Når jeg tar ut gevinst så selger jeg de fond jeg ønsker å tone ned.Jeg kjøper for små beløp med penger tjent på blogging. Skulle kursene falle slik at jeg må sette inn penger så blir det noe kjøp. Men det vil normalt være for små beløp til ETF. Jeg har noe i Alfred Berg Index med 0,19 % i forvaltningshonorar og noe i Nordnet Superfondet Norge. Disse fondene er billigere en tilsvarende ETF. Jeg sparer også i IPS der jeg hovedsakelig har billige indeksfond. Jeg forsøker å unngå de dyreste fondene som har forvaltningshonorar på opp mot 2 % og over det. Siden egenkapitalen er dyr må jeg også se på belåningsgrader ved valg av investeringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *