Plan for 2023

Ved inngangen til et nytt år er det alltid naturlig å legge planer for det nye året. Det er vanskelig å være konkret fordi det er for mange forhold jeg ikke har kontroll over. Økonomien vil i stor grad styres av utviklingen på børsene der selv små endringer kan gi store utslag. Inntektene fra bloggene vil åpenbart styres av hvor gode annonsører jeg finner og av hvor høy trafikk jeg får. Jeg har derfor valgt å sette opp noen punkter over forhold som jeg kan kontrollere.

Gjeld

Jeg har boliglån og fellesgjeld. Jeg betaler bare minstebeløpet på gjelden.

Investeringer

Jeg sparer maksimalt i IPS hvert år. Jeg har satt inn 15.000 kr i år.

Jeg har en aksjesparekonto for pensjonssparing. Jeg har 50 % i et globalt indeksfond og resten i aktivt forvaltede fond. Jeg sparer 9000 kr i måneden.

Jeg har en aksjesparekonto med fond kjøpt med inntekter fra bloggene. Den består av bare indeksfond. Jeg kommer til å spare alt av overskuddet fra bloggene.

Jeg har også en aksjesparekonto for tidligpensjon. Der har jeg bare indeksfond. Jeg setter ikke inn mer.

Jeg har investeringskonto Zero med 20/80 fordeling mellom obligasjonsfond og aksjefond. Den bruker jeg som buffer. Den er stor nok. Jeg kommer ikke til å sette inn noe i år.

Les min omtale av investeringskonto, aksjesparekonto og IPS

Pensjonskapitalbevis

Jeg har et pensjonskapitalbevis (PKB) med 78/22 fordeling mellom aksjefond og obligasjonsfond. Jeg kommer til å rebalansere 31. januar som normalt og ellers hvis det skulle skje noe ekstraordinært i markedet. Samtidig med rebalanseringen fortsetter jeg nedvekting til jeg har 60 % aksjeandel ved pensjonsalder.

Sparing

Jeg har tilstrekkelig på sparekonto. Det blir derfor ikke satt av mer til sparing.

Forbruk

Jeg har klart å redusere forbruket. Det er vanskelig å holde det på et ekstremt lavt nivå over tid.

Planen er å holde det under 3000 kr i måneden. Det er begrenset hvor langt ned det er mulig å presse dette. Jeg føler vel at jeg er kommet i mål i forhold til forbruk.

Blogging

Jeg må finne flere inntektskilder til bloggene. Tradedoubler gir lite penger. Det er også stadig flere annonsører som avslutter samarbeidet med Tradedoubler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *