Svada fra Måbevisst.no

Jeg har tidligere omtalt bloggen Målbevisst.no. Jeg er generelt skeptisk til hele denne selvhjelpsindustrien, men har påpekt at Målbevisst.no er et gratis tilbud der du ikke blir loppet for penger.
Denne industrien lever av å selge generelle selvfølgeligheter, drømmer og forhåpninger. Jeg har tidligere sagt at det kan ligge en styrke i å få hamret inn rene selvfølgeligheter igjen og igjen. Men folk trenger også noe mer. Det de trenger er konkrete råd og planer til å nå realistiske mål.
Målbevisst.no er det en artikkel Hvor er du i forhold til hvor du ønsker å være? som jeg synes er i overkant generell, med selvfølgeligheter og overoptimistisk tro på at alt er mulig. Den kan nok virke som en inspirasjon for noen. Den fremholder at du ikke kan endre fortiden og bare må forholde deg til dagens situasjon og de valg du har tatt. Selvfølgelig. Så sier artikkelen at fremtiden kan du forme som du vil. Det er overoptimistisk og er med på å fremme drømmer og luftslott. Etter hvert som tiden går må man bare erkjenne at enkelte tog har gått og justere planene der etter. Gjøre opp status, se hvor man er og hvor man vil slik artikkelen foreslår er fornuftig. Selvfølgelig. Men dette tror jeg folk gjør hele tiden. Selv om jeg mener at generell svada og selvfølgeligheter har verdi så har han andre artikler på bloggen jeg synes er mer matnyttig.

2 kommentarer til “Svada fra Måbevisst.no

  1. De som tenker i disse baner som du skriver her er også de menneskene som ikke klarer å utrette noe særlig. Om det så er personlig utvikling, formue eller hva det nå måtte være.

    1. De som har mål de innerts inne vet er uoppnåelige vil bare halvgjertet forsøke å nå dem. De kasterbort mye tid på drømmer og bygging av luftslott. De vil være et lett bytte for svindlere som lokker med gull og grønne skoger. Setter man realistiske mål basert på egne forutsetninger vil målene og planene bli mer forpliktende. Når en følger en realistisk plan og ser at en klarer å følge den og oppnår alle delmål en setter blir en motivert til å fullføre. Det er bedre å forbedre det som er mulig fremfor å kaste bort tiden på å drømme om det uopnåelige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *