Ya bank har gode vilkår på innskudd

Ya bank hadde før pandemien gode vilkår på innskudd. Da Norges Bank reduserte renten til null valgte Ya bank å følge etter. Da ble ikke Ya bank bedre enn andre banker.

Nå er det Ya bank tilbake til det gode gamle.

Brukskonto

Brukskontoen er helt gebyrfri og har 0,4 % rente. Bankkortet koster 250 kr i året og har et valutapåslag på 1,75 %.

Høyrentekonto

Høyrentekontoen har rente på 2,1 % på innskudd inntil 500.000. Det er ikke krav om minsteinnskudd. Kontoen har gebyrfri regningsbetaling. Det er ingen restriksjoner på transaksjoner. De tilbyr ikke bankkort på denne kontoen.

Denne kontoen fungere fint som regningskonto.

Høyrentekonto Pluss

De tilbyr Høyrentekonto pluss med 2,4 % rente på innskudd inntil 2 millioner. Det er et gebyrfritt uttak hvert kalender år i tillegg til rentene. Kontoen passer fint til å plassere en reserve.

Uttaks begrensningen er egentlig ikke noe problem. Den ene gangen du trenger pengene tømmer du kontoen. De pengene du ikke trenger setter du inn på en vanlig sparekonto frem til nyttår.

Ya bank tilbyr ikke Bank ID. Du kan logge deg inn med Bank ID hvis du har det fra en annen bank. De tilbyr heller ikke internasjonale betalinger.

For de som bare trenger en brukskonto og sparekonto er Ya bank et bra alternativ.

Ya bank er ikke like gode på utlån.

Lån med pant i boligen

De tilbyr ikke vanlig boliglån og billån. De tilbyr lån mot pant i boligen som du kan få i tillegg til det boliglånet du har. Det er et dyrt lån med rente fra 4,99 %. Det er et etableringsgebyr på 4 %. Det er ikke noe tak på etableringsgebyret. Låner du det maksimale beløp på 1.500.000 blir etableringsgebyret 60.000. Vanvittig.

Ya bank tilbyr også lån til kjøretøy og oppussing

Det stiles ikke krav om pant eller kasko. Pengene utbetales direkte til deg. Dette er egentlig bare et vanlig forbrukslån.

yA Forbrukslån

Ya bank tilbyr også vanlige forbrukslån med rente fra 6,45 %. Siden bare de beste kundene får den beste renten vil de fleste få en høyere rente. Det er også etableringsgebyr på 900 kr og månedsgebyr på 45 kr.

Ya kredittkort

Kredittkortet er helt greit, men har ikke spesielt gunstige betingelser. Renten er 22,8 %. Den eneste fordelen med kredittkortet er den har både Visa og BankAxept. Det gjør at du får brukt kortet der de egentlig ikke tar kredittkort. Valuta påslaget er 1,75 %. Det er lavere enn mange andre kort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *