Banksparing

For mange som ønsker å spare er banksparing førstevalget. Sparing i bank er trygt. Avkastningen er forutsigbar og pengene er lett tilgjengelig. Det er helt naturlig å ha reserver i banken til uforutsette utgifter eller til formål i den nærmeste fremtid. Man setter gjerne av penger til neste års ferie eller regninger som bare kommer noen få ganger i året. Det gir også en trygghet å vite at en har penger i reserve dersom noe skulle skje.

Det er forskjell i renten og du bør sammenligne forskjellige banker.

TF bank tilbyr rente på 1,97 % fra første krone. Maksimalt innskudd er 1.000.000

Det å åpne konto er litt omstendelig. Når du har levert søknaden sender de deg avtalen pr. post som du må undertegne og sende inn med kopi av legitimasjon. For å ta ut penger må du fylle ut uttaksblankett og sende den inn pr post, så blir pengene overført til konto.

Nordax gir 2 % på kapitalkonto med 6 gebyrfrie uttak pr. år. Det er en svensk bank som opererer i Norge. Banken er medlem av den svenske bankgarantien som garanterer for innskudd inntil 850.000 kr. Nordax godtar ikke innskudd på mer enn 850.000 kr.

Ønsker du en sparekonti i en tradisjonell bank, så kan du vurdere  Ya bank (1,90 % eller 2 % hvis du velger konto med bare et gebyrfritt uttak i året) eller Banknorwegian (1,75 %). Dette er rene nettbanker som tilbyr de fleste vanlige banktjenester som brukskonto, sparekonto, kredittkort og andre kreditter. Det varierer litt hvem av dem som har høyest rente, men de er begge blant de beste bankene på innskuddsrente.

Santander (1,85 % på innskudd over 100.000), BlueStep Finans (1,90 % på innskudd over 50.000), Svea Finans (1,75 %), Komplettbank (1,9 % med minsteinnskudd på 50.000), Topprente (1,25 %) og Sparesmart (1,7 %) tilbyr sparekonto med høy rente. Dette er konti som kun kan brukes til sparing og som du kan knytte opp mot en vanlig brukskonto i annen bank. Innskudd og uttak skjer ved overføring til og fra din vanlig bankkonto.

Banksparing er ikke den mest gunstige løsningen for de som ønsker å investere langsiktig. Renten er lav. Inflasjon, skatt på renteinntekter og formueskatt spiser opp hele avkastningen så du reelt sett går med tap. Regner vi med 2,5 % inflasjon som er Norges Banks inflasjonsmål, 23 % skatt på renteinntekter og 0,85 % formueskatt så må du ha en rente på over 4,40 % for å gå i null. Betaler du ikke formueskatt må du ha 3,25 % for å unngå tap.

Skal du tjene penger på investeringer må du inn i fond eller eie verdipapirer direkte.

Slik blir du rik

3 kommentarer til “Banksparing

  1. Tilbaketråkk: nordax | ordnettsteder.eu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *