Kredittkort med rabatter

Alle følgende kredittkort er gratis hvis de brukes kun til varekjøp og hele saldo blir betalt ved forfall. Noen av kortene er gebyrfrie bare dersom du velger epostfaktura eller eFaktura

Flexi Visa
Med dette kortet får du 4 % cashback på varekjøp. Du får maksimalt 200 kr pr måned eller 2000 kr pr. år. Du må velge en kategori og får bare bonus hos brukersteder innenfor valgt kategori. Du kan velge blant: flyselskaper, bensinstasjoner, elektronikk, sportsbutikker og kles- og skobutikker. Du kan bytte kategori hver måned. Pengene kommer inn på kortet den 10. måneden etter. Betales hele saldoen ved forfall er varekjøp rentefrie. Kortet har en effektiv rente på 25,33 %.

Gebyrfri Visa
Gebyrfri Visa koster ingenting å ha dersom du bruker det kun til varekjøp og betaler hele saldoen ved forfall. De har rabatter på inntil 30 % hos utvalgte brukersteder. Dette gjelder enkelte skoforretninger, restauranter, flyselskaper og bilutleiefirmaer.

Kortet har en effektiv årlig rente på 23,41 %. Nominell renten på varekjøp er 20,42 % og 26,4 % på kontantuttak. Valutapåslaget er 1,75 %. De tar ingen gebyrer. Ved purringer og inkasso følger de de offentlige satsene. Dette er et av svært få kredittkort som har høyere rente på kontantuttak enn på varekjøp. Det er ingen rentefrie dager ved kontantuttak. Du kan logge deg inn å overføre penger til egen bankkonto eller betale regninger. Alt dette regnes som kontantuttak. Det er dyrt. All innbetaling vil bli avregnet den delen av saldoen som har høyest rente. Det hjelper litt, men like fullt er kortet dyrt ved kontantuttak. Dersom du ikke betaler hele saldoen ved forfall vil det for varekjøp bli beregnet renter fra bruksdatoen. Fakturaen blir sendt som epost hvis ikke du aktivt velger å få den tilsendt i posten.

Ya bank kredittkort
Kortet har kampanjer hver måned der du kan melde deg på og få 4 eller 5 % rabatt. Kredittkortet er gebyrfritt og har gebyrfri nettbank. Nominell rente er 20,8 %. Effektiv rente er 22,9 %.

Shell MasterCard
Kortet gir trumfpoeng på alle kjøp. Ved kjøp av bensin og diesel hos Shell får du poeng verdt 40 øre pr liter. På alle andre kjøp får du 1 %. Ved utestående rentebærende saldo belastes et månedsgebyr på kr 45. Nom. rente 21,5 %. Eff.rente 26,39 %. Inntil 50 dager rentefri kreditt. Kortet har eFaktura og avtalegiro. Papirfaktura koster 45 kr.

Ikano Visa
Dette kortet gir 1 % på mat- og dagligvarer. Du får også 1 % på bensinstasjoner. På Shell er den faste rabatten 2 %. I tillegg har de variable bransjerabatter. Hver måned har de en bestemt kategori som gir rabatt. Rabatten varierer fra 4 -10 %. De har også månedstilbud der enkelte butikker gir ytterligere rabatter. Rabatten er begrenset til 5000 kr. pr. år.
OBS: Det koster 35 kr. å få regningen i posten. Efaktura er gratis.

Trumf Visa
Her får du trumfpoeng som kan innløses i kontanter. Kortet gir 2 % på kjøp i dagligvareforretninger som er med i Trumf. F. eks Kiwi og Spar. Det gis ingen bonus ved kjøp i konkurrerende dagligvareforretninger i Norge. Alle andre varekjøp gir 0,5 %.

365 direkte
Kortet gir 2 % «cashback» på på bensinstasjoner. På Esso-stasjoner i Norge får du 3,65 % pluss 34 øre pr liter. Max 2000 kr cashback i løpet av 12 måneder. De har også andre rabattavtaler. OBS: Ved kjøp utenfor Europa er valutapåslaget 2 % mens de fleste andre kort har 1,75 %.

Circle K MasterCard
Du får 35 øre rabatt pr liter. 1 % bonus på alle kjøp etter å ha kjøpt 500 liter drivstoff i en 12 måneders periode. Kortet gir medlemskap i EXTRA Club
Valutapåslaget er 2 %.

Cresco Car Premium
Kortet gir følgende rabatter:
3 % drivstoffrabatt uansett hvor du fyller
1 % rabatt på øvrige kjøp
Spesialtilbud på bilrelaterte produkter.
12 % rabatt på Dekkhotell.
Rabatter på EU-kontroll.

Brukes kortet kun til varekjøp og hele saldoen betales ved forfall er kortet kostnadsfritt. Nominell rente er 21,6 %. De tar et månedlig gebyr på 45 kr hvis du har utestående rentebærende saldo. Det betyr i praksis at dersom du blir belastet 0,01 kr i renter en måned så kommer månedsgebyret på 45 kr på toppen.

Esso Mastercard
Med dette kortet får du 30 øre i rabatt pr. liter. Kortinnehavere som er tilknyttet arbeidsgivere eller organisasjon med særskilt avtale kan få bedre rabatter. Gir også 20 % rabatt på bilvask samt andre rabatter og tilbud.

YX Visa
Kortet har kampanjer hver måned der du kan melde deg på og få 3 til 5 % rabatt. Du får også 40 øre rabatt pr. liter drivstoff når du betaler med kortet på betjente YX stasjoner og ubetjente Uno-X stasjoner i Norge. Rabatten beregnes på pumpepris.

Kortet er uten kostnader dersom det kun brukes til varekjøp og hele saldoen betales ved forfall. Minibankuttak er også gebyrfrie. De har også gebyrfri nettbank slik at du lett kan betale regninger direkte fra kortet eller overføre til din egen bankkonto. Renten er 21,5 %.

Coop Mastercard
Dette kortet gir 1 % bonus på alle kjøp i med unntak av dagligvareforretninger i Norge som konkurrerer med Coop. Dette kommer i tillegg til det vanlige kjøpsutbytte fra Coop. Du må være medlem av Coop får å kunne søke. Velger du eFaktura, bruker kortet til kun varekjøp og betaler hele fakturaen ved forfall påløper ingen renter eller gebyrer. Kortet har en høy rente på 22,60 %. Papirfaktura koster kr 35. Det kreves at en er eller blir medlem av Coop og betaler 300 kr i medlemsinnskudd.

VIP Credit Card
Dette Visa kredittkortet blir aktivt markedsført bl.a. på Facebook. Kortet skal gi store rabatter på produkter fra en hel del kategorier. Det høres unektelig ut som et bra tilbud. Problemet er bare at rabattene er knyttet til bestemte produkter/forretninger. Det fortoner seg mest som en kanal for butikker til å markedsføre sine kampanjer. Det er umulig å vite om tilsvarende rabatter kan oppnås på annen måte eller om andre produkter fra andre butikker også selges på tilbud. Kjøper du en avis så vil du lett se tilbud og kampanjer bli annonsert hele tiden. Rabatter og prisavslag er egentlig ikke noen mangelvare.

Kortet har kampanjer hver måned der du kan melde deg på og få 3 til 5 % bonus i valgfri kategori.

Kortet er gratis å ha. Kortet har også reiseforsikring. Med epostfaktura blir kortet helt gratis dersom det brukes kun til varekjøp og hele fakturaen betales ved forfall. De har en litt rar renteberegning. Betaler du deler av fakturaen ved forfall vil resten renteberegnes fra kjøpsdato.

Kortet blir markedsført som et VIP kort. Sort med gullskrift gjør at det kan se eksklusivt ut. Men siden de tilbyr kredittgrense fra 5.000 til 100.000 så er det sannsynligvis et kort som er lett å få. Hvor strenge kan de være med en kredittgrense på 5.000? Jeg sitter igjen med en følelse av at kortet høres mer eksklusivt ut enn det er.

Med en rente på 20,8 % er det ikke blant de verste, men du vil lett kunne finne kort med lavere rente.

For tjenester utenom de vanlige f.eks. nødkontanter eller nødkort krever de faktisk gebyrer. Dersom du ikke har BankID må du legitimere deg på posten og du blir belastet et gebyr på 200 kr på første faktura.

Terra Gold
Kortet gir 4 % bonus innen for den kategorien du velger. Du kan velge mellom 5 kategorier.

Bransjebonus Terra Gold ViVo Terra Business
Bensin 4 % 4 % 4 %
Flyreiser 4 % 4 % 4 %
Sportsutstyr 4 % 4 %
Dagligvare 4 % 4 %
Klær & Sko 4 % 4 %
Hotell 4 %

Kortet har 30 kr i gebyr dersom du ikke velger eFaktura. Du må være kunde i en bank som tilbyr Terra kredittkort.

Twocards
Dette er et gebyrfritt kort, dersom du velger eFaktura, som gir rabatt innen valgte kategori. Du kan bytte kategori når som helst. De tar 30 kr i gebyr for papirfaktura. Med en nominell rente på 21,72 % er det ikke et billig kort. Du får inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse. Med TwoCards Private kortet kan du velge å motta enten:

  • 4 % bonus på alle flyreiser
  • 4 % bonus på alt du kjøper på bensinstasjonen
  • 3 % bonus på Klær og Sko
  • 3 % bonus på Elektronikk, eller
  • 3 % bonus på Sportsutstyr

Bonus på flyreiser gjelder også innenlands og for medreisende du betaler for. For å kunne motta bonus må flyreisen bestilles direkte på flyselskapenes hjemmeside. Du kan når som helst endre ditt valg for bonus. Dette gjelder både for TwoCards Private og TwoCards Business kortet.

Manchester United Visa
Dette kredittkortet gir 10 % rabatt på medlemskontingenten i den offisielle supporterklubben til Manchester United. Du får du 10 % rabatt på United Direct – Manchester Uniteds egen nettbutikk.
Når du besøker Old Trafford får du tilgang til rabatter:
•10 % rabatt på Megastore
•10 % rabatt på Red Café, Old Trafford på mat og drikke.
•20 % rabatt på stadion og museum turer på Old Trafford.

Kortet gir også 10-20 % rabatt hos et stort antall hoteller, sportsforretninger, sko- og klesbutikker. Kortet har et etableringsgebyr på 99 kr. Nominell rente er 21,5 %.

De tar 40 kr for å sende faktura i posten. E-postfaktura er gratis.
Kontantuttaksgebyr er Kr 40 + 1% av beløp. Kortet har 1,75 % valutapåslag.

Dersom du ikke kan eller vil bruke kredittkort kan du likevel få rabatter ved å handle på nett via KickBack. Rabatten utbetales til bankkonto eller du kan bruke den til å kjøpe gavekort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *