Kredittkort med rabatter

Alle følgende kredittkort er gratis hvis de brukes kun til varekjøp og hele saldo blir betalt ved forfall. Noen av kortene er gebyrfrie bare dersom du velger epostfaktura eller eFaktura.

Flexi Visa

Med dette kortet får du 4 % cashback på varekjøp. Du får maksimalt 200 kr pr måned eller 2000 kr pr. år. Du må velge en kategori og får bare bonus hos brukersteder innenfor valgt kategori. Du kan velge blant: flyselskaper, bensinstasjoner, elektronikk, sportsbutikker og kles- og skobutikker. Du kan bytte kategori hver måned. Pengene kommer inn på kortet den 10. måneden etter. Betales hele saldoen ved forfall er varekjøp rentefrie. Kortet har en effektiv rente på 25,33 %.

Gebyrfri Visa

Gebyrfri Visa koster ingenting å ha dersom du bruker det kun til varekjøp og betaler hele saldoen ved forfall. De har rabatter på inntil 30 % hos utvalgte brukersteder. Dette gjelder enkelte skoforretninger, restauranter, flyselskaper og bilutleiefirmaer.

Kortet har en effektiv årlig rente på 23,41 %. Nominell renten på varekjøp er 20,42 % og 26,4 % på kontantuttak. Valutapåslaget er 1,75 %. De tar ingen gebyrer. Ved purringer og inkasso følger de de offentlige satsene. Dette er et av svært få kredittkort som har høyere rente på kontantuttak enn på varekjøp. Det er ingen rentefrie dager ved kontantuttak. Du kan logge deg inn å overføre penger til egen bankkonto eller betale regninger. Alt dette regnes som kontantuttak. Det er dyrt. All innbetaling vil bli avregnet den delen av saldoen som har høyest rente. Det hjelper litt, men like fullt er kortet dyrt ved kontantuttak. Dersom du ikke betaler hele saldoen ved forfall vil det for varekjøp bli beregnet renter fra bruksdatoen. Fakturaen blir sendt som epost hvis ikke du aktivt velger å få den tilsendt i posten.

Ya bank kredittkort

Du vil med jevne mellomrom få epost med gode tilbud. Kredittkortet er gebyrfritt og har gebyrfri nettbank. Nominell rente er 22,8 %. Effektiv rente er 25,34 %.

Dette er nok et kredittkort som var bedre før. Da var renten lavere og de hadde et godt rabattprogram. Nå er den viktigste fordelen med dette kredittkortet at det har BankAxept-logoen. Jeg har det som en reserve i tilfelle en butikk ikke tar andre kredittkort.

Shell MasterCard

Kortet gir trumfpoeng på alle kjøp. Ved kjøp av bensin og diesel hos Shell får du poeng verdt 40 øre pr liter. På alle andre kjøp får du 1 %. Ved utestående rentebærende saldo belastes et månedsgebyr på kr 45. Nom. rente 22,5 %. Eff.rente 26,39 %. Inntil 50 dager rentefri kreditt. Kortet har eFaktura og avtalegiro. Papirfaktura koster 45 kr.

Jeg har dette som mitt hovedkort og bruker dette på det meste jeg kjøper.

Ikano Visa

Dette kortet gir 1 % på mat- og dagligvarer. Du får også 1 % på bensinstasjoner. På Shell er den faste rabatten 2 %. I tillegg har de variable bransjerabatter. Hver måned har de en bestemt kategori som gir rabatt. Rabatten varierer fra 3 – 10 %. De har også månedstilbud der enkelte butikker gir ytterligere rabatter. Rabatten er begrenset til 1000 kr pr måned og 5000 kr. pr. år. Det koster 35 kr. å få regningen i posten. Efaktura er gratis.

Kontantuttak med dette kredittkortet er dyrt. Du blir belastet både gebyr og renter fra første dag.

Jeg har dette kredittkortet og bruker det sporadisk når de gir gode rabatter på det jeg uansett kjøper.

Trumf Visa

Her får du trumfpoeng som kan innløses i kontanter. Kortet gir 2 % på kjøp i dagligvareforretninger som er med i Trumf. F. eks Kiwi og Spar. Det gis ingen bonus ved kjøp i konkurrerende dagligvareforretninger i Norge. Alle andre varekjøp gir 0,5 %.

Jeg har dette kredittkortet selv og bruker det ved kjøp i trumftilknyttede dagligvareforretninger. Til andre kjøp er bonusen for dårlig.

365 Direkte

Kortet gir 2 % «cashback» på på bensinstasjoner. På Esso-stasjoner i Norge får du 3,65 % pluss 34 øre pr liter. Max 2000 kr cashback i løpet av 12 måneder. De har også andre rabattavtaler. Ved kjøp utenfor Europa er valutapåslaget 2 % mens mange andre kort har 1,75 %.

Circle K MasterCard

Du får 35 øre rabatt pr liter. 1 % bonus på alle kjøp etter å ha kjøpt 500 liter drivstoff i en 12 måneders periode. Kortet gir medlemskap i EXTRA Club. Valutapåslaget er 2 %.

Esso Mastercard

Med dette kortet får du 40 øre i rabatt pr. liter. Kortinnehavere som er tilknyttet arbeidsgivere eller organisasjon med særskilt avtale kan få bedre rabatter. Gir også 20 % rabatt på bilvask samt andre rabatter og tilbud.

YX Visa

Kortet har kampanjer hver måned der du kan melde deg på og få 3 til 5 % rabatt. Du får også 40 øre rabatt pr. liter drivstoff når du betaler med kortet på betjente YX stasjoner og ubetjente Uno-X stasjoner i Norge. Fra 1. juli får du ikke rabatt på Uno-X stasjoner. Rabatten beregnes på pumpepris.

Kortet er uten kostnader dersom det kun brukes til varekjøp og hele saldoen betales ved forfall. Minibankuttak er også gebyrfrie. De har også gebyrfri nettbank slik at du lett kan betale regninger direkte fra kortet eller overføre til din egen bankkonto. Renten er 21,5 %.

Coop Mastercard

Dette kortet gir 1 % bonus på alle kjøp med unntak av dagligvareforretninger i Norge som konkurrerer med Coop. Dette kommer i tillegg til det vanlige kjøpeutbytte fra Coop. Du må være medlem av Coop får å kunne søke. Velger du eFaktura, bruker kortet til kun varekjøp og betaler hele fakturaen ved forfall påløper ingen renter eller gebyrer. Kortet har en høy rente på 22,60 %. Papirfaktura koster kr 35. Det kreves at en er eller blir medlem av Coop og betaler 300 kr i medlemsinnskudd.

VIP Credit Card

Dette Visa kredittkortet blir aktivt markedsført bl.a. på Facebook. Kortet skal gi store rabatter på produkter fra en hel del kategorier. Det høres unektelig ut som et bra tilbud. Problemet er bare at rabattene er knyttet til bestemte produkter/forretninger. Det fortoner seg mest som en kanal for butikker til å markedsføre sine kampanjer. Det er umulig å vite om tilsvarende rabatter kan oppnås på annen måte eller om andre produkter fra andre butikker også selges på tilbud. Kjøper du en avis så vil du lett se tilbud og kampanjer bli annonsert hele tiden. Rabatter og prisavslag er egentlig ikke noen mangelvare.

Kortet har kampanjer hver måned der du kan melde deg på og få 3 til 5 % bonus i valgfri kategori.

Kortet er gratis å ha. Kortet har også reiseforsikring. Med epostfaktura blir kortet helt gratis dersom det brukes kun til varekjøp og hele fakturaen betales ved forfall. De har en litt rar renteberegning. Betaler du deler av fakturaen ved forfall vil resten renteberegnes fra kjøpsdato.

Kortet blir markedsført som et VIP kort. Sort med gullskrift gjør at det kan se eksklusivt ut. Men siden de tilbyr kredittgrense fra 5.000 til 100.000 så er det sannsynligvis et kort som er lett å få. Hvor strenge kan de være med en kredittgrense på 5.000? Jeg sitter igjen med en følelse av at kortet høres mer eksklusivt ut enn det er.

Med en rente på 20,8 % er det ikke blant de verste, men du vil lett kunne finne kort med lavere rente.

For tjenester utenom de vanlige f.eks. nødkontanter eller nødkort krever de faktisk gebyrer. Dersom du ikke har BankID må du legitimere deg på posten og du blir belastet et gebyr på 200 kr på første faktura.

Terra Gold

Kortet gir 4 % bonus innen for den kategorien du velger. Du kan velge mellom 5 kategorier.

Bransjebonus Terra Gold ViVo Terra Business
Bensin 4 % 4 % 4 %
Flyreiser 4 % 4 % 4 %
Sportsutstyr 4 % 4 %
Dagligvare 4 % 4 %
Klær & Sko 4 % 4 %
Hotell 4 %

Kortet har 30 kr i gebyr dersom du ikke velger eFaktura. Du må være kunde i en bank som tilbyr Terra kredittkort.

Twocards

Dette er et gebyrfritt kort, dersom du velger eFaktura, som gir rabatt innen valgte kategori. Du kan bytte kategori når som helst. De tar 30 kr i gebyr for papirfaktura. Med en nominell rente på 21,72 % er det ikke et billig kort. Du får inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse. Med TwoCards Private kortet kan du velge å motta enten:

  • 4 % bonus på alle flyreiser
  • 4 % bonus på alt du kjøper på bensinstasjonen
  • 3 % bonus på Klær og Sko
  • 3 % bonus på Elektronikk, eller
  • 3 % bonus på Sportsutstyr

Bonus på flyreiser gjelder også innenlands og for medreisende du betaler for. For å kunne motta bonus må flyreisen bestilles direkte på flyselskapenes hjemmeside. Du kan når som helst endre ditt valg for bonus. Dette gjelder både for TwoCards Private og TwoCards Business kortet.

Komplett Bank Mastercard

Kortet gir bonus på alle kjøp:

  • 4 % bonus på alle kjøp hos Komplett.no og Blush.no
  • 2 % bonus på alle kjøp av varer på Internett
  • 1 % bonus på alle øvrige varekjøp

Bonusen er begrenset til 500 kr. pr. måned og 2000 kr over 12 måneder. Du kan ta ut bonusen når som helst eller bruke bonusen ved handel på komplett.no

Velger du eposdtfaktura er kortet helt gratis. Hvis ikke hele regningen betales ved forfall påløper renter på 21,40 %. Kontantuttak og overføringer fra kortet er gebyrfrie, men det blir belastet renter på 24,90 % fra første dag.

Manchester United Visa

Dette kredittkortet gir 10 % rabatt på medlemskontingenten i den offisielle supporterklubben til Manchester United. Du får du 10 % rabatt på United Direct – Manchester Uniteds egen nettbutikk.
Når du besøker Old Trafford får du tilgang til rabatter:
•10 % rabatt på Megastore
•10 % rabatt på Red Café, Old Trafford på mat og drikke.
•20 % rabatt på stadion og museum turer på Old Trafford.

Kortet gir også 10-20 % rabatt hos et stort antall hoteller, sportsforretninger, sko- og klesbutikker. Kortet har et etableringsgebyr på 99 kr. Nominell rente er 21,5 %.

De tar 40 kr for å sende faktura i posten. E-postfaktura er gratis.
Kontantuttaksgebyr er Kr 40 + 1% av beløp. Kortet har 1,75 % valutapåslag.

Dersom du ikke kan eller vil bruke kredittkort kan du likevel få rabatter ved å handle på nett via KickBack. Rabatten utbetales til bankkonto eller du kan bruke den til å kjøpe gavekort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *