Banknorwegian har høyest sparerente

Banknorwegian tilbyr 3,5 % rente på sparekonto på innskudd inntil 2.000.000. Ved innskudd over 2.000.000 er renten 2,75 %.

Ya Bank har sparekonto med 3,5 % rente på innskudd inntil 500.000. Innskudd 500.000 til 2.000.000 forrentes med 3,3 %. Innskudd over 2.000.000 har en rente å 2,4 %

Santander tilbyr sparekonto med 3,445 % nominell rente som godskrives månedlig. Dette gir en årlig effektiv rente på 3,5 %.
Innskudd foretas ved overføring til Santander og du bruker ditt kontonr. som KID. Uttak kan kun skje ved overføring til bankkonto du disponerer i annen norsk bank. Dette tar typisk 1-2 dager.

Nordax Finans tilbyr sparekonto med 3,55 % rente. Dette utgjør 36 kr pr år etter skatt mer enn du får hos Banknorwegian ved en saldo på 100.000.

For å opprette konto må skjema og kopi av legitimasjon sendes inn pr post. Innskudd gjøres ved overføring til Nordax med ditt kontonr. som KID. Skal du ta ut penger må du fylle ut skjema og sende det i posten for å få penger overført til en annen konto du har i en norsk bank.

Nordax er medlem av den svenske innskuddsgarantien som dekker inntil 100.000 Euro. Nordax godtar ikke innskudd på mer enn 750.000.

Siden Nordax har omstendelige manuelle tidkrevende prosedyrer for kontoåpning og uttak anbefaler jeg heller Banknorwegian. Selv med en saldo på 750.000 vil differansen utgjøre kun 270 kr pr år etter skatt.

Topprente.no har nominell rente på 3,7 %. Effektiv rente på 3,76 %
Fra 07.03.2013 reduseres renten til 3,46 % (nominell) og 3,51 % effektiv rente.
De har nettbank men, du kan ikke sette opp fast overføring fra kontoen eller betale penger fra kontoen via avtalegiro eller efaktura. Alt kan og må gjøres på nett. Topprente.no har ingen telefonservice. Med BankID utstedt av annen bank kan du kun sjekke saldo på Topprentekontoen. Du må benytte kodebrikken fra Topprente.no ved betalinger.

Sparesmart tilbyr rente på 3,7 %. Dette er en ren nettbasert bank. De har ingen uttaksbegrensninger.
Det er lite informasjon om funksjonalitet i nettbanken. Det er ikke oppgitt priser for avtalegiro, efaktura og bankkort, så jeg antar dermed at det er tjenester som ikke tilbys. Sparesmart blir dermed en bank du må ha i tillegg til din vanlige bank. Hvorvidt det er en fordel eller ulempe å ha sparepengene i en egen bank kan nok folk ha forskjellig mening om. 0,2 % høyere rente vil etter skatt utgjøre 144 kr i året med en saldo på 100.000. Det er nok slik at alle monner drar og spesielt for de som har mye penger kan dette utgjøre en forskjell.

6 kommentarer til “Banknorwegian har høyest sparerente

 1. Fantastisk blogg du har – er det forresten en måte å bli varslet på når du har lagt inn nye innlegg ?
  Hvorfor har du ikke med Sparesmart.no i oversikten ? De tilbyr jo enda høyere rente, 3,7 %.

  1. Jeg har nå lagt til en funksjon der du kan oppgi mailadresse og få melding ved nye innlegg. Du finner den funksjonen oppe i høyre hjørne.
   Jeg glemte Sparesmart. Jeg tok en sjekk på de bankene som jeg vet at har høy rente. Med 0,2 prosentpoeng høyere rente vil det ikke utgjøre noen stor forskjell før du har noen hundretusen på kontoen. Med en konto i Sparesmart vil du også ha behov for et kundeforhold til enn annen bank for å få bankkort, kredittkort og andre banktjenester. Det å ha sparepengene for seg selv kan være både en fordel og en ulempe. Takk for tipset om Sparesmart.

 2. Høy rente er ikke alt, selv foretrekker jeg yaBank og bruker den som nr 2 bank og som bank for mitt enkeltpersonforetak.

  Hadde tidligere sparesmart men husker jeg kunne hverken sende eller motta penger utenlands fra den banken så jeg kuttet den ut.
  Selv om de er en ren nettbank tror jeg de tilbyr tjenester som avtalefaktura og efaktura(correct me if I`m wrong)

  Min stemme går ihvertfall til yaBank 😉

  1. Små forskjeller i renten vil for mange bety lite. Da er funksjonalitet og tilgjengelighet viktigere. Sparesmart nevner ikke eFaktura eller avtalegiro på sine nettsider, heller ikke i prislisten. Dersom dette er gratistjenester ville det vanlige være å føre det opp i prisliten med null i gebyr.
   yaBank og Banknorwegian er begge helt vanlige gebyrfrie nettbanker. Jeg tror ikke det er noen vesentlige forskjeller med hensyn til funksjonalitet. En forskjell er at yaBank redyserer renten ved innskudd over 500.000 mens Banknorwegian har en grense på 2 mill før renten reduseres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *