Nordax Finans eller BlueStep Finans ?

Nordax og BlueStep tilbyr sparekonto med svært høy rente.
Ingen av dem tilbyr brukskonto slik at uttak og innskudd må gå via en annen bank.

Nordax tilbyr rente på 4,25 % mens BlueStep tilbyr 3,85 %
Det virker naturlig å velge Nordax som gir høyest rente. Jeg mener at det ikke er så enkelt siden disse bankene opererer litt forskjellig.

Nordax Finans er medlem av den svenske innskuddsgarantien som sikrer innskudd inntil 100.000 EUR. De godtar ikke innskudd på mer enn 750.000 NOK.
Oppretting av konto og uttak må gjøres ved å fylle ut skjema og sende det inn pr post.
Det er tungvint, dyrt og tidkrevende. Brev kan bli forsinket i posten eller det kan være forsinkelser hos mottaker med behandlingen. Du må dermed beregne god tid ved uttak og eventuelt ta ut penger tidligere enn ønsket. Det taper du renter på og det gjør kontoen mindre egnet som en buffer for uforutsette utgifter. Skal du spare et større beløp over flere år, f, eks spare opp egenkapital til kjøp av bolig så er den høyere renten du får sannsynligvis verdt det ekstra bryderi med utbetaling.

https://www.nordax.no/pages/deposit/

Hos BlueStep kan opprettelse av konto og uttak gjøre på nett. Det gir deg raskere tilgang til pengene. Noe tid tar det for pengene må overføres til konto du har i en annen bank. Likevel går det raskere og med mindre risiko for forsinkelser. Det gjør at den er mer egnet ved sparing til uforutsette utgifter. Rente på 3,85 % er den litt lavere enn Nordax. Dersom du ikke har store beløp å spare vil ikke denne forskjellen bety så mye. Jeg ville valgt BlueStep som bufferkonto eller ved sparing til et uspesifisert formål. BlueStep er medlem av det norske banksikringsfondet. De godtar derfor innskudd på opp mot 2 millioner kr. Har du mer enn 750.000 kr du ønsker å spare i bank så velger du BlueStep for det overskytende. BlueStep tilbyr også fastrenteinnskudd med renter på inntil 5 %

http://www.bluestep.no/Spare.aspx

Det finnes andre trygge spareformer som gir bedre avkastning enn banken.

Dersom du sparer langsiktig og kan leve med noe risiko bør du vurdere min investeringsplan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *