Raske penger er mulig.

Det finnes en måte å investere penger med god avkastning hvis du gjør det riktig.

Dersom du ønsker å investere over 10 år og få en svært høy avkastning skal du følge oppskriften her.
Invester f.eks 100.000 i en ETF som følger Oslo børs. Du kjøper den på samme måte som du kjøper aksjer. Siden den følger en indeks blir risikoen mye mindre enn å investere i en eller noen få enkeltaksjer. Skal du fordele 100.000 kr på mange enkeltaksjer for å få en god diversifisert portefølje så koster det uforholdsmye i kurtasje. Velg en ETF som følger Oslo børs. Den kjøpes og selges i realtid og du betaler kurtasje som ved aksjehandel. De belaster et årlig forvaltningshonorar på 0,3 %,

Nå kommer kluet: investeringen kan belånes. Foreta investeringen nå, men vent med å geare den opp. Når det kommer et børskrakk, da gearer du opp. Du kjøper et antall som tilsvarer det dobbelte av de antall andeler du har. Har du 10.000 andeler så kjøper du 20.000 til. Dette lar seg gjøre ved å bruke de investeringene du har som sikkerhet. Du kan typisk låne opptil 70-80 %.

Har dine investeringer falt fra 100.000 til 80.000 så kjøp for 160.000. Da har du 240.000 investert og en egenkapital på 33 %. Da har du nok sikkerhetsmargin, spesielt siden kursene allerede har falt. Vent til kursene går opp igjen. Det kommer ofte raskt over en periode på noen måneder. Det er normalt gunstig å selge i første kvartal. Bestem deg for en dato på forhånd, men ikke selg før du kan selge med gevinst. Selg 2/3 av investeringen, betal ned på belåningen og plasser resten i et langsiktig obligasjonsfond. Vent på neste børs krakk og gjenta operasjonen.

Hvis det ikke blir noe børskrakk så blir pengene bare stående i ETF uten noe gearing eller kjøp og salg. Uten børskrakk vil den investeringen gi en årlig avkastning på 10, 15 eller 20 %. Det blir en pen sum etter ti år. Men dette er et slags worst case senario.

Det er noen forutsetninger for at dette skal fungere.

Du må kjenne igjen et børskrakk. Man omtaler det normalt som et krakk hvis kursene har falt mer enn 20 %. Da kan du geare opp. Har kursene falt 40 %, noe som er helt eksepsjonelt, er det ingen tvil. Løp og kjøp.

Du må sitte på investeringene gjennom turbulente perioder helt til det er over. Du må bestemme deg på forhånd for ikke å selge uansett hvor mye kursene faller etter at du har geraret opp.

Vær forberedt på at du ikke treffer bunnen og at kursene vil fortsette å synke. Du vil sannsynligvis ikke klare å treffe bunnen, så ikke prøv. Det kan være store svingninger før oppturen kommer. Vent til den kommer uansett hva som skjer.

Faller kursene mye kan du bli nødt til å sette inn mer penger for å unngå tvangssalg. Du må unngå salg etter kursfall. Vær forberdt på å kortsiktig måtte bruke av sparepenger eller kreditter.

Selg ut i tide. Børskrakk kommer vanligvis i perioden mai til og med oktober. Kursene er vanligvis på det høyeste i 1. kvartal. Kan du selge ut med god fortjeneste 1. kvartal så gjør det. Du må tåle at kursene fortsetter å stige etter at du har solgt. Lov deg selv å ikke angre på at du solgte ut med gevinst. Du vil sannsynligvis ikke treffe toppunktet uansett.

Er du disipliner og klarer å følge denne plane så kommer du til å få god avkastning de nærmeste 10 årene.

Én kommentar til “Raske penger er mulig.

  1. Interessant tips. Høres ut som en plan som kan fungere.
    Når prisene faller mye, og man våger å kjøpe tilbake så vil det være spennende å se om det fortsetter å falle. Det kan jo skje at det fortsetter å falle, og så at prisene forblir lave i mange år fremover.
    Slik som skjedde i rundt årtusenskiftet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *