20,23 % skattefri avkastning

Nå har jeg sjekket Coop-kontoen min. Jeg fikk utbetalt utbytte på 60,68 kr for 2020. I tillegg har jeg fått 4 øre i renter på kontoen.

Dette er betydelig mindre enn tidligere år. Tidligere handlet jeg på Coop på vei hjem fra jobb, ellers handlet jeg på Meny og noen ganger på Kiwi eller Joker.

I 2020 jobbet jeg mye hjemmefra. Da ble det ikke noe handling på Coop. Et annet forhold er at jeg har kuttet forbruket. Det gir også mindre kjøpeutbytte.

I høst begynte jeg å handle på Kiwi. Kiwi er billigere, men har et mindre utvalg.

Coop-medlemskap krever 300 kr i innskudd. Det er kanskje en av de mest lønnsomme investeringene som finnes. Da har jeg ikke regnet med verdien av kupongene. Jeg får tilsendt 4-8 kuponger hver måned. Kupongene har typisk en verdi på 4-10 kr. Jeg bruker ikke alle kupongene. Det som er viktig er å bare kjøpe det en trenger ellers blir noe av poenget borte. For de som uansett handler på Coop er medlemskap åpenbart fornuftig.

Dette blir første året jeg ikke bruker kjøpeutbytte til nedbetaling av kredittkort.

Jeg er også medlem av Trumf. Trumfpoengene tar jeg ut hver måned. Jeg har knyttet Trumf til et bankkort og får rabatten automatisk.

Det aller viktigste er hvor mye penger en bruker. Det finnes en enkel teknikk som er svært effektiv. Det er å handle færre ganger. Småhandling er dyrt. Det klassiske knepet er å handle dagligvare kun en gang i uken. Men du trenger ikke gå så lang med en gang. Det viktigste er å redusere antall ganger. Du kan starte med en eller noen handlefrie dager i uken. Det kan virke ulogisk at forbruket går ned ved å handle sjeldnere, men det gjør faktisk det. Forklaringen er at en i mindre grad blir fristet til å ta med noe ekstra. På en handlefri dag vil en i større grad bruke det en har isteden for å handle. Disse to faktorene betyr mye. Rabatter og kuponger blir bare en ekstra bonus.

Coop
Slik fungerer Trumf
KickBack gir penger tilbake ved netthandel.

2 kommentarer til “20,23 % skattefri avkastning

 1. lurete på noe, vis man for eksempel handler på kiwi. Kan jeg da scanne trumf kortet deretter betale med sas-amex kort, som gir eurobonus og samtidig får trumf kroner.

  eksempel:
  bruker 100kr på druer på kiwi, scanner trumf kortet og betaler med amex.
  detter gir meg da 20eurobonus poeng og 15trumf kr. Eller går det ikke

  1. Jeg har ikke prøvd dette selv, men jeg kan ikke se noen grunn til at dette ikke skulle gå. Det går fint å først Scanne trumfkort for så å betale med et kredittkort som gir fordeler. SAS Eurobonus og trumf er to ulike systemer. De er ikke koblet. Overføringen fra trumf til Eurobonus er bare en måte å få utbetalt bonusen på.

   Jeg har selv kombinert Ikano Visa med scanning av trumfkortet og fått dobbel rabatt. De som scanner trumfkortet og betaler med Shell Mastercard får trumfpoeng på begge kortene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *