Bankkort uten årsavgift.

Noen er ikke fornøyd med bare gebyrfri nettbank og gebyrfrie transaksjoner på bankkortet. Vil du slippe å betale de vanlige 250 kr i årsavgift på bankkortet har du kun noen få alternativer.

Storebrand @lfa kunde

Gebyrfri nettbank, regningsbetaling, avtalegiro og eFaktura helt gebyrfritt. Bankkort med Visa uten årsavgift og med gebyrfrie varekjøp og kontantuttak i Norge og utlandet. Du får også et kredittkort uten årsavgift.

Dette er en pakkeløsning der du må godta alle de produktene som inngår, brukskonto med nettbank, Visakort og Mastercard. Du må også godta at all kommunikasjon skjer elektronisk. De krever også at du bruker kontoen aktivt og forventer jevnlig lønnsinngang på kontoen.

Bank 2

Brukskontoen har gebyrfri nettbank. Visa kort uten årsavgift. Varekjøp og kontantuttak i Norge og i utlandet er gebyrfrie. Valutapåslaget på 1,75 % er som i andre banker. De tar 100 kr i engangsgebyr for å utstede BankID. Dersom du har BankID fra en annen bank kan den brukes. Gi i så fall beskjed når du åpner konto. Internasjonale overføringer er ikke gebyrfrie. Renten på kontoen er lav, kun 0,50 %. For å få Visa kortet må saldoen være minst 15.000 kr når kortet lages. Banken har en filial i Oslo og tilbyr noen manuelle gebyrbelagte tjenester.

Fokus 24/7

Brukskonto med gebyrfri nettbank. Bankkort med Visa er gebyrfritt. Ingen årsavgift eller gebyrer ved bruk. 1,75 % valutapåslag. Lav rente på kun 0,25 %. Bankkortet leveres uten bilde og kan derfor ikke brukes som legitimasjon.

Dette er en pakke som også inkluderer 2 kredittkort. 365 Privat gir 3,65 % Cashback på varekjøp på bensinstasjoner, møbelbutikker og klesbutikker. Kredittkortet Fokus 24/7 har høyere kredittgrense og litt lavere rente. Kredittkortene har et valutapåslag på 1,75 % i Europa og 2,00 % i resten av verden. Du finner lett andre kredittkort med 1,75 % valuta påslag over heleverden og lavere rente enn disse kortene. Brukes kortene kun til varekjøp og hele fakturaen betales ved forfall er kortene uten andre kostnader enn valutapåslaget. Fokus 24/7 Mastercard tilbyr reiseforsikring for kr 420,00 pr år. Mange andre kredittkort har reiseforsikring inkludert uten noen kostnader. Dette kortet er dermed ikke spesielt bra. Denne pakken er grei nok for de som vil ha gebyrfri nettbank og bankkort uten årsavgift. Det foretas kredittvurdering av kunder ved opprettelse av konto. Jeg antar at de som ikke tilfredsstiller kravene for disse kredittkortene heller ikke kan søke om dette kundeprogrammet.

Oppdatering 15.09.2011
Storebrand markedsfører ikke lenger sitt @lfakundeprogram. Jeg antar dermed at dette ikke lenger tilbys. Ett alternativ kan være å klare seg uten bankkort. Et kredittkort fra Ya Bank kan brukes over alt der vanlige bankkort brukes. Dette fordi kortet er tilknyttet både BankAxept og Visa. Betaler du hele saldoen ved forfall er alle kjøp rentefrie. Du kan til og med ta ut kontanter når du handler i butikk. Dette er rentefritt og gebyrfritt. Kortet fungerer på samme måte som et bankkort med Visa, bare med den forskjellen at du får en regning å betale. Velger du epostfaktura er også den gebyrfri.

Oppdatering 11.01.2015

Bank 2 og Danske Bank, tidligere Fokus Bank tar årsavgift for bankkort.

29 kommentarer til “Bankkort uten årsavgift.

 1. Folk flest klarer seg utmerket godt med et Ya kredittkort i stedet for et debetkort.
  Andre fordeler med kredittkort vs debetkort er at ved evt.kortsvindel blir ikke bankkontoen tømt og en stiller sterkere ved evt.reklamasjon på kjøp ved netthandel eller ferie i utlandet.

  1. Mange kan klare seg godt med et kredittkort fra Ya bank. Du får ut noe kontanter gebyrfritt og rentefritt i butikk i Norge. Ved uttak i minibank i Norge eller utlandet løper renter fra første dag. Ved registrering av bankkonto hos Trumf fikk jeg ikke registrert de bankkontiene jeg hadde uten kort. Har man en ren nettbank kan det være praktisk å ha kort knyttet til kontoen.

 2. FOM 4.2.2013 har Fokus (eller Danske Bank) nå innført et årspris på kr. 275 for Visa debetkort. Ikke så gunnstig lenger. Leter etter en ny bank…

  1. Takk for oppdatering. Det minner litt om Storebrand som hadde en slik ordning en stund før den ble avskaffet. Jeg bruker Bank 2. De tar ikke årsavgift for bankkort. De har en helt grei lønnskonto med gratis bruk av nettbank og kort

 3. Hei
  Fra og med 1. august innfører Sparebank1-SR-bank årsavgift på Visakort(ikke kredit kort).
  Mvh
  Dag H

 4. Bank 2 har nettopp varslet at de vil sette årsgebyr på sine VISA debet kort fra 01.mars.2015. Dette betyr at jeg kommer til å si opp min avtale med Banken innen denne tid.

  Jeg betaler sselsagt overhodet ikke for å bruke mine egne penger, og kredittkort bruker jeg aldri. Løsningen blir da å gå over til kontanter igjen inntil jeg finner en bank med gratis årsgebyr på lengre sikt.

  Anbefaler alle å aldri betale for kortbruk unntattt maks VISAs vekslingskurs pluss kurspåslag på 1,75 % av vekslet beløp når man kjøper utenlands valuta.
  Årsgebyr bør man aldi godta.

    1. Velger du et vanlig kredittkort så vil du redusere behovet for kontanter. De blir stadig færre steder som ikke tar Visa og Mastercard. Kortene er typisk uten årsavgift og betaler du hele saldoen ved forfall så påløper det ingen renter. Betaler du inn penger på et kredittkort har du penger du kan bruke på samme måte som penger i banken. Jeg har hørt om folk som overfører penger til Gebyrfri Visa fra Santander og tar ut penger gebyrfritt i minibank i utlandet. Jeg mener at Santander har mindre strenge på krav til søker. De nevner ikke noe om minsteinntekt på sine nettsider. Med Gebyrfri Visa betaler du ingen årsavgift eller andre gebyrer. De belaster renter fra dag en ved kontantuttak eller overføringer via nettbank. Men hvis du har satt inn penger på kortet slik at du kun bruker dine egne penger belastes du ikke renter. Du kan også sjekke ut YX Visa https://www.sparesiden.com/yx-visa/
     De har ingen årsavgift elle gebyr ved uttak i minibank. Kortet har også gebyrfri nettbank. Dette kortet har ingen rentefrie dager på kontantuttak. Men setter du inn penger slik at de skylder deg penger blir du ikke belastet renter for å bruke dine egne penger.

     1. Takker for gode råd, men en av de verste tingene med kredittkort er at kreditten hele tiden ligger inne på kortet og dersom du mister kortet og det blir missbrukt kan du aldri på forhånd ha sikret deg mot at noe ikke får tappet kreditten som ligger på kortet, slik du kan på det debetkort ved å kunn overeføre det du trenger i øyeblikket.

     2. De rettigheter du har ved misbruk er de samme uansett om det er debetkort eller kredittkort. Dersom du blir svindlet av butikken der du har handlet, ved at de ikke leverer varer eller belaster kortet feil har du faktisk bedre rettigheter med kredittkort. Da kan du kreve penger fra banken hvis butikken ikke gjør opp for seg. Velger du lavest mulig kredittgrense og sier nei til automatisk økning så hjelper det noe. Men du har rett i at det er en forskjell i å ha 5000 kr på en bankkonto og det å ha 5000 kr satt inn på et kredittkort og 10.000 i tilgjengelig kreditt i tillegg.

     3. Leste også på santanader for for Gebyrfri Visa Gold at de tar et minimums faktura gebyr minimum kr 300. Selv når saldo er 0.
      Les under fakturerings betingelser her:
      http://s4.postimg.org/gzxp0q9wt/santander.jpg
      eller herfra
      https://gebyrfri.santanderkredittkort.no/om-gebyrfri-visa/priser-og-betingelser/

      Det betyr at at de tar 300 kroner i minimums faktura gebyr selv om saldoeen er 0,- hver eneste måned som betyr (12×300) som i praksis betyr årlig 3600 kroner i minimums gebyr og istedet for årsgebyr. Det i seg selv er svindel i stor skala

     4. De tar ikke et gebyr på 300 kr i måneden. Det de har er regler for minste betaling.
      Du må betale inn minst 3 % av det du skylder, men ikke mindre enn 300 kr. Det betyr at skylder du 15000 kr kan du betale i alt eller et mindre beløp. Du må da betale minimum 3 % altså 450 kr. Dette er ikke et gebyr, men en innbetaling som reduserer gjelden. Skylder du 5000 kr så er 3 % 150 kr. Du må da likevel betale inn 300 kr som er minimum. Men dette er ikke et gebyr men enn innbetaling som reduserer gjelden. I de tilfeller du skylder mindre enn 300 kr så betaler du bare det du skylder. Jeg har brukt kortet selv i flere år. I de månedene jeg har null utestående betaler jeg ingen ting. Ta gjerne kontakt med Santander kundeservice for å få dette bekreftet. De burde ha presisert i informasjonen sin at minstebetalingen aldri er høyere saldo. Uansett, de månedene jeg har saldo på under 300 kr reduseres minste beløpet tilsvarende.

     5. Norsk Tipping v/buypass aksepterer ikke annet enn debetkort (kontanter hos kommisjonær). Noen forslag til hva man da gjør når man ikke har annet enn kredittkort?

     6. Jeg sjekket nettsidene til Norsk Tipping og det eneste alternativet til kredittkort er girobetaling. https://www.norsk-tipping.no/kundeservice/penger-og-premier

      «Man kan også fylle på spillerkontoen ved å betale en vanlig giro til kontonummer 7050.05.57123 og bruke KID nummer. Ditt personlige KID-nummer får du tak i ved å logge inn på nettsiden, klikk på navnet ditt og Mine opplysninger, deretter velger du Endre dine kundeopplysninger. Når du er inne på Min side klikker du på Konti, under der det står Norsk Tipping Spillerkonto ser du 13 siffer, det er ditt KID-nummer Denne type overføring tar 1-3 bankdager/virkedager.»

      Du må nok velge mellom kontanter, debetkort eller giro.

 5. Men jeg forstår ikke helt dette med saldo, for viss jeg har et kort med ubenyttet kredittgrense på 5000 og jeg setter inn 1000 kroner på kredittkortet av mine egne penger så vil jo saldo stå i kr. 6000 kroner eller …..?
  Så når de sier at man betaler min 3% av saldo så er jo dette feil eller….?
  Eller regnes saldo her for å være kunn det beløpet som skiller hva man har brukt under kredittgrensen ?

  Siden jeg bare vil bruke et kredittkort som et rent debet kort vil jeg alltid passe på at jeg har satt inn pengene jeg skal bruke på forhånd. Dvs om jeg skal bruke kr 600 så har jeg 600 over de 5000 kronene som står i kreditt. DVS 5600 i disponibel saldo. Og sålenge jeg bare bruker mine egne penger utenon kreditten så burde jeg vel unngå alle typer gebyr,renter osv. Dessuten burde jeg heller ikke få noe fakturagebyr.

  De tar vel ingenting for å ha stående tilgjengelig 5000 kroner som kreditt uten at man bruker dem.

  Vet du forresten hvor mye man kan sette inn på kredittkonto kortet av egne penger over de 5000 kronene man her har i kreditt. Pleier det være noen begrensinger på inskudd når man ikke bruker kreditten ?

  1. De 3 % regnes av det du skylder. Skylder du ingen ting betaler du heller ingen ting. Når de omtaler sine kort tar de som utgangspunkt at folk bruker av kreditten. Har du en kreditt grense på 5000 og du setter inn 1000 så er disponibelt beløp 6000 med en saldo i din favør på 1000 kr. Bruker du 2000 kr så blir disponibelt beløp redusert til 4000 kr og det er en saldo på 1000 i utsteders favør. Da får du en regning og må betale minst 300 kr. For å unngå renter må du betale de 1000 kr du skylder. Hvis du aldri bruker av kreditten blir du ikke belastet renter. Noen kort har årsavgift og noen tar gebyr ved bruk i minibank. Slike gebyrer belastes uansett. Det er egentlig bare rentene du slipper unna ved å ha penger til gode. Velg et kort uten gebyr for kontant uttak og velg efaktura eller epost faktura og du vil ofte slippe fakturagebyr. Noen kredittkort har ikke fakturagebyr uansett. Noen kort har administrasjonsgebyr ved utestående rentebærende saldo, men bruker du ikke kreditten blir du heller ikke belastet renter og da vil et slikt gebyr falle bort. Velger du Gebyrfri Visa så er det ikke noe fakturagebyr. YX isa tar gebyr, men det slipper du hvis du velger epost faktura.

   Jeg kjenner ikke til at noen kort har grenser for hvor mye du kan ha til gode. Kredittkort betaler normalt ikke renter på innskudd.

   En mulighet er å sette pengene du vil bruke inn på en sparekonto og så bruke kredittkortet kun til varekjøp. Da får du en regning og betaler du alt du skylder ved forfall blir det ingen rentekostnader. Betal alt ned med pengene fra sparekontoen. Da tjener du også renter på pengene. Da må du huske på å ikke bruke kortet til kontantuttak, regningsbetaling eller overføringer.

   Setter du inn penger på et kredittkort har du ikke den samme beskyttelsen hvis butikken ikke leverer. Det gjelder bare hvis du bruker av kreditten.

 6. «Setter du inn penger på et kredittkort har du ikke den samme beskyttelsen hvis butikken ikke leverer. Det gjelder bare hvis du bruker av kreditten.»

  Dette må da være feil. Jeg har reist verden rundt på ulike gratis VISA debet kort sålenge de har eksistert og garanti om svindel har ligget inne i alle VISA kort sålenge jeg husker.
  De burde også gjelde kredittkort hvor man bruker VISA kort. Det er alltid garanti sålenge kortet har VISA for det er VISA som gir denne garantien og ikke banken eller kortutsteder. Viss jeg velger å teste ut et kredittkort skal det selvsagt ha VISA.

  En annen ting er at jeg aldri i mitt liv har oversteget mine innskudd på debetkortet og dermed alltid unngått debet renter eller andre gebyrer. Det skulle derfor være lett å unngå å bruke kreditten på kortet og kunn bruke mine egne innskudd på det.

  Forøvrig har jeg alltid brukt en annen sparekonto ved siden av hvor jeg overfører fra til debet kortet eller i tillfelle jeg velger et kredittkort .

  Du skriver: «Da må du huske på å ikke bruke kortet til kontantuttak, regningsbetaling eller overføringer.»

  Dette må jo også være feil.
  Jeg behøver jo ikke tenke på dette da når kreddittkort som santander har gebyrfrie uttak, og regningsbetaling,overføringer som er det samme som innskudd og uttak av kredittkort kontoen med egne penger.

  Viss det finnes kredittkort leverandører som tar gebyrer for å regningsbetaling,overføringer eller innskudd og uttak av kredittkort kontoen uten at man bruker kreditt så er jo dette rene kriminelle svindlere.

  1. Norsk lov setter et klart skille mellom debetkort og kredittkort. Har du handlet på kreditt og du senere har et krav mot selger så kan du fremme samme krav mot banken. Denne lovfestede rettet gjeler ikke debetkort. Og gjelder heller ikke hvis du setter inn penger på kredittkort. Denne lovbestemmelsen gjelder kun hvis du handler på kreditt. Så har Visa og bankene egne regler om mulighet til refusjon. Hvordan de forskjellige bankene praktisere dette kan nok varierer. Hvis det ikke er uautorisert bruk så kan det være tidkrevende og bankene vil ofte være lite hjelpsomme. Har du kjøpt noe og produktet senere viser seg å ha feil eller mangler har du ingen lovfestet rett til refusjon fra banken hvis du ikke har handlet på kreditt. Ved uautorisert bruk av kortet så er det ingen forskjell i rettigheter på kredittkort og debetkort.

   NRK har skrevet en artikkel om dette og du finner en oversikt i kolonnen til høyre på http://www.nrk.no/livsstil/betaler-fortsatt-med-_feil_-kort-1.11814106

   Mitt forslag var å ikke sette inn penger på kredittkort, men heller sette penger på en sparekonto. Hvis du gjør det må du bruke kredittkort kun til varekjøp fordi det løper renter fra dag en ved kontantuttak.

 7. Tror du missforstå det siste du kommenterte. Når jeg sier at jeg setter penger inn på en sparekonto så betyr det at jeg overfører frem og tilbake mellom kredittkortet. DVs at skal jeg bruke 700 kroner fra kortet en dag så overfører jeg 700 kroner i forveien til kredittkortet slik at jeg bruker kunn av mine egne penger og ikke av kreditten.

  Det ville da være lite lurt å bruke av kreditten først og så senere overføre til kortet etter at man har brukt av kreditten, for da risikerer man at rentene begynner å gå.

  Nei, mitt forslag er å alltid sette inn sine egen penger i forkant fra sparekontoen til kredittkort kontoen for da vil man aldri bruke av kreditten og vil derfor alltid unngå gebyrer og renter, hvis ikke det er kriminelle svindlere som styrer kort vilkårene da.

  1. Det var ingen misforståelse fra min side. Jeg bare kom med et annet forslag. Setter du inn penger på forhånd belastes det ikke renter. Varekjøp er rentefrie uansett så lenge hele fakturaen betales ved forfall. Velg et kort som ikke har transaksjonsgebyr f.eks. Gebyrfri Visa og YX Visa. Hvis du velger kort som har minibankgebyr og gebyr for regningsbetaling må du regne med at de gebyrene gjelder uansett om du setter inn penger.

 8. OK, takk for hjelpen selv om jeg synes du forvirret en del mer enn du hjalp til med å oppklare ting. Jeg man finner alltid ut av ting bare man tar seg tid og tid er en ting jeg har nok av.

 9. Dere har rett i at gebyrfritt VISA/Mastercard kredittkort er den beste løsningen i Norge nå når de fleste bankaxept løsninger koster 250kr i året. Poenget er at de aller fleste tar 40kr for å ta ut kontanter i Norge, eller NOK i utlandet. Noen som har funnet et kredittkort som ikke har gebyr på uttak av NOK?

  Ja jeg vet de aller fleste er gebyrfrie på uttak av utenlandsk valuta, men ikke NOK.

  Finner jeg et slikt kort, setter inn penger så saldo er i pluss vil det aldri løpe renter og jeg kan ta ut kontanter i Norge som normalt.

  1. Med Gebyrfri Visa , YX Visa eller kredittkort fra Ya bank kan du ta ut norske kroner i norsk minibank uten gebyr. De tar heller ikke gebyr ved kontantuttak i utlandet, men har et valutapåslag på 1,75 %. I noen land hender det at butikken eller eier av minibanken tar et eget gebyr. Slike gebyrer som brukersteder tar kommer man ikke utenom. Banknorwegian har kredittkort med gebyrfritt og rentefritt kontantuttak i utlandet, mens de tar 39 kr i Norge og renter fra uttaksdato. Denne varianten er ganske uvanlig. Det vanlige er at enten tar de gebyr for kontantuttak eller ikke uansett valuta eller land. Valutapåslaget kommer alltid på toppen for belastninger i utenlandsk valuta. Jeg har brukt alle disse kortene selv til kontantuttak i NOK i Norge gebyrfritt. På nettsiden til YX Visa står det «YX Visa tar ikke et eget gebyr for uttak av valuta i andre bankers minibank. Det kan derimot forekomme at minibankens eier legger på et gebyr.» Dette betyr ikke at det er gebyr på NOK. Det betyr bare at YX Visa ikke tar et eget gebyr, altså et ekstra gebyr, for å ta ut utenlandsk valuta i norsk minibank. Tar du ut f.eks. dollar i en norsk minibank så er minibankuttaket gebyrfritt slik som opplyst i prislisten. Kortutsteder tar heller ikke ut noe eget gebyr bare for å gi deg dollar, men eier av minibanken kan ta et gebyr.

 10. Siden jeg var innom her for to måneder siden har jeg nå gjort en grundig undersøkelse på kredittkort og vinneren er uten tvil Skandiabanken som har vært en vinner og en revolusjon siden de startet som Norges første rene nettbank i år 2000.

  Grunnen til at skandiabanken vinner klart er at man der kan overføre fritt frem og tilbake mellom kredittkort kontoen og Bankkontoen uten forsinkelser (det skjer øbeblikkelig)samtidig som man kan fylle opp kredittkortet med så mye penger man ønsker å ha inne på kredittkortet uten å bruke av kreditten.

  Det er heller ikke gebyrer for å ta ut kontant uttak i minibank eller ved varekjøp verken i Norge eller utlandet. Dermed kan man bruke kortet ubegrenset gratis sålenge man ikke bruker av kreditten med uttak av et årsgebyr på 50 kr.

  Akkurat nå betaler også Skandiabanken første årets årsgebyr:
  https://skandiabanken.no/kort/kredittkort/

  Det eneste negative med Skandiabkens kredittkort er at kortet normalt har et årsgebyr på 50 kroner men alternativene til andre kredittkort er mye verre der man kan risikere at f.eks et varekjøp blir tolket som et kontantgebyr og at man dermed får et kontantgebyr for hvert varekjøp som raskt bli mye dyrere enn skandiabankens årsgebyr på 50 kr, fordi de fleste andre kredittkort tar høye gebyrer når det gjelder kontantuttak i en eller annen form, enten det gjelder i Norge eller utalandet.

  Skandiabanken tar som sagt ikke noe gebyr for kortbruken,bare for bruk av kreditten og årsgebyret på 50 kr. Når man da ikke bruker av kreditten vil det kunn være gebyret på 50 kroner som kortet vil koste totalt.

  En annen viktig ting er at andre kredittkort tilbydere også legger kjepper i hjulene for hvordan man kan overføre penger mellom Bankkonto og kredittkort, eller begrensnininger i hvor mye man kan sette inn på kortet av egne penger, noe de gjør for å tvinge folk til å bruke av den dyre kreditten dems.

  Noen av de verste svindlerene i dette spillet er f.eks Santander Bank som som skriver i sine kredittkort avtaler om Gebyrfri Visa kort under (punkt 8.Bruk av kort)følgende sitat:

  «Kortet er ikke beregnet på innskudd, og det betales ikke rente på positiv saldo.
  Kortutsteder forbeholder seg retten til å tilbakebetale positiv saldo til Kortholder.»

  https://gebyrfri.santanderkredittkort.no/globalassets/dokumenter/018_fullverdig_kredittavtale_01.12.2014_web_5sider.pdf

  Vil derfor på det sterkeste fraråde folk å bruke kredditkort fra Santander Bank uansett hvilket navn de bruker på kredittkortene sine.

  Forbrukerne bør derfor alltid passe på følgende punkt og krav når de skal velge kredittkort.

  Punkt 1.)
  Kredittkortet må ha gratis og gebyr fri ubegrenset tilgang til å overføre penger frem og tilbake mellom bankkonto og kredittkort konto samtidig som overførselen skal skje umidelbart når både bankkonto og kredittkortkontoen det overføres mellom ligger i samme bank.

  Punkt 2.)
  Man må kunne overføre ubegrenset med egne penger inn på kredittkortet.

  Punkt 3.)
  Kontant uttak og varekjøp både i Norge og utlandet må være fullstendig gratis fra Bankens side.

  Punkt 4.)
  Årsgebyr på kredittkortet skal man ikke betale viss det ikke oppveier verre ulemper med dyrere kredittkort som raskt blir mye dyrere under usikkerhet om at varekjøp kan bli tolket som kontantuttakk og der banker tar høye gebyr for kontantuttak.

  Skandiabanken er derfor utvilsom det beste kredittkortet i dag.

  Tilslutt er det også bare å nevne at eksempelet ovenfor tar utgangspunkt i at man bruker kredittkortet som et rent debet kort uten å bruke av kreditten, men skandiabanken har også den laveste nominelle og effektive renten viss man har tenkt å benytte kreditten i kortet

  1. Skandiabanken har lavere rente enn de fleste andre kort. Hvilket kort som passer best er helt avhengig av bruken. Rabattordninger og bonuser varier. Kravene for å få kredittkort varierer. Skandiabanken er generelt strengere enn enkelte andre banker. Jeg har aldri opplevd at varekjøp har blitt belastet som kontantuttak. Jeg tror ikke det er noe stort problem. Bruk av kort i bank/postkontor er kontantuttak uansett om pengene brukes til å kjøpe noe eller betale en regning. Gebyrfri Visa, YX Visa og kredittkort fra Ya bank tar uansett ikke gebyr for kontantuttak. Disse bankene har også nettbank du kan bruke til å betale regninger. I Skandiabanken må du først overføre penger til en brukskonto ( det tar i noen tilfeller over natta) før du kan betale regninger. I 2001 så tilfredsstilte jeg ikke kravene for å få et vanlig bankkort i Skandiabanken. Det hendte jeg overførte penger til konto i Postbanken og tok de ut dagen etter på postkontoret. Det er svært sjeldent en har behov for kontanter i dag. Det blir stadig færre steder som bare tar bankaxept. Årsavgiften på 250 kr for et bankkort bør normalt ikke være noe uoverkommelig problem. Hvis en virkelig vil slippe unna kan en bruke kredittkort til varekjøp og betale hele regningen ved forfall. Så får en finne andre løsninger den ene gangen i året en trenger kontanter.

 11. Jeg ser det totalt motsatt enn du. Jeg bruker kontanter hele tida og det har den senere tid vært flere og flere demonstrasjoner over hele landet fordi folk har mistet lokale bankkontor eller minibanker. Faktisk opplever jeg at jeg bruker mer kontanter nå en tidligere fordi jeg har vært uten kort i perioder når det ikke er gratis, og nå som jeg har risikofulte kredditkort så blir det enda mindre. Samtidig med at gebyrene på kort har økt er det derfor enda større sjangs for ta vi må i bruk enda mer kontanter i fremtiden fordi jeg kommer heller til å sultstreike før jeg betaler for kortbruk, så det blir aldri aktuelt. Det samme gjelder smarttelefoner som de kriminelle forventer at man skal ha og betale for mens de tapper penger fra mobilabonnementet via de ulike appene på den. En slik smart telefon kommer jeg aldri til å betale for så viss de ikke vil gi oss dette gratis så må de finne på noe annet.
  Når det gjelder usikkerheten og risikoen rundt bruken av ulike kredittkort typer så er det en usikkerhet og en risiko uansett hvordan man vri og vrenger på det. Jeg foretrekker å sove godt om natta fremfor å fore kriminelle spekulanter. Og som de fleste andre normale, intelligente og vettuge mennesker så tar jeg aldri noen som helst risiko, men det finnes dessverre alltid noen ekstremister som synes at risiko innen øknomi ogs gir et kikk eller en ekstase inntil de har så mye gjeld opp til halsen at de begår selvmord. Blant annet kommer vi til å se mange flere gjeldslaver og selvmord med dagens spillegalskap selskaper på nett hvor spilleselskapene manipulerer med datamaskiner som gjør at de fleste taper stort i lengden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *