Få 1,9 % rente på lønnskontoen

Ya bank gir 1,9 % rente på sparekonto. Det er ingen begrensinger på antall overføringer og regningsbetalinger. Den eneste begrensningen er at de ikke tilbyr bankkort på denne kontoen. Den fungerer helt fint som regningskonto. Den kan derfor fint brukes som lønnskonto. Vil du betale med kort kan du bruke kredittkort og betale regningen fra kontoen. Hvis du vil ha en konto med bankkort kan du opprette en vanlig brukskonto og så overføre et fast beløp på lønningsdagen. Det å ha en konto for regninger og en for vanlig forbruk er en grei måte å holde oversikten på. Du kan bruke kortet uten å være redd for at strømregningen ikke blir betalt om du bruker for mye. Det gjelder også andre veien. Blir en regning litt større en forventet så vil bankkortet fortsatt virke. En annen fordel er at dette tvinger deg til å regne ut hvor mye du må sette av hver måned til regninger. Har du regninger som forfaller på lønningsdagen er det greit at lønna går inn på kontoen regningene blir belastet. Du kan så bestemme deg for hvor mye du vil bruke til handling hver måned og overføre dette til en egen konto med kort.

På en vanlig brukskonto tilbyr Ya bank 0,40 % rente. Bankkortet har en årsavgift på 250 kr. Det er 1,75 % valutapåslag. Kontoen og kortet har ingen andre gebyrer.

De som kan klare seg uten bankkort eller vil ha en egen regningskonto kan godt velge en sparekonto i Ya bank.

Noen forsøker å klare seg med kun kredittkort for å slippe årsavgiften på bankkort. Et alternativ er å ha et kredittkort fra Ya bank. Det har BankAxept-logoen og vil fungere også hos de som normalt ikke tar kredittkort. Kortet har ikke avtalegiro og er ikke nødvendigvis det beste i forhold til rabattprogram, men fungerer greit som en reserve.