Jeg har automatisert alt

Automatisering av finansene gjør alt enklere. De som investerer automatisk vil normalt også investere mer. Fordelen er at investeringene går uten å være avhengig av egen viljestyrke. Det reduserer risikoen for at det blir glemt eller bevisst utsatt.

Min økonomi er enkel. Jeg har et boliglån som betales automatisk på lønningsdagen. Da investeres det også automatisk i ASK på Nordnet. Jeg setter av penger automatisk til en sparekonto jeg bruker som regningskonto. Der er det normalt bare to regninger som jeg betaler hver måned. Det er fellesutgiftene og strømregningen. De betales også automatisk. Hver lønningsdag setter jeg også av penger automatisk til en brukskonto med bankkort.
Det er normalt lite jeg gjør manuelt. Når alle automatiske betalinger og overføringer er gjennomført pleier det å være en liten rest igjen. Den overfører jeg til sparekontoen.

Jeg sparer maksimalt i IPS hvert år. Jeg setter inn 15.000 kr i januar. Pengene går rett fra sparekontoen.

Til våren får jeg tilbake 1500 kr på skatten. Normalt pleier jeg å få restskatt som må betales manuelt.

Skal jeg kjøpe noe dyrt og betale med kort må jeg overføre penger fra sparekontoen. Det er lite jeg kan gjøre for å automatisere mer. Jeg kunne hatt mer penger på brukskontoen slik at jeg ikke trenger overføre ved større kjøp. Men jeg foretrekker å ha pengene på en sparekonto. Renten er høyere og pengene er litt mindre tilgjengelig. Dette fungerer egentlig helt greit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *