Leking med tall

Man blir ofte sittende med en kalkulator å leke med tatt. Albert Einstein skal angivelig ha sagt at rentes rente effekten er den sterkeste kraften i universet. Ved å starte sparingen tidlig vil det bli enorme summer over tid.

Hvis målet er å spare seg opp en million kroner trenger du bare spare 705,40 kr i måneden over 30 år.
Begynner du senere og bare har 20 år å spare på må du spare 1746,21 kr i måneden. Dersom du har kun 10 år å spare på må det månedlige sparebeløpet økes til 5516,21 kr. Dette er beregnet med en avkastning på 8 % årlig. Det er åpenbart at det lønner seg å begynne tidlig. Det koster veldig mye å utsette sparingen. Det å spare seg opp en formue tar tid. Vil en tjene penger raskt så må en til med helt andre tiltak. For de som vil leve livet her og nå er høyere inntekt helt nødvendig. Da er det bare å sette i gang å jobbe overtid, søke etter en bedre jobb eller starte egen virksomhet. Alt arbeid du kan gjøre hjemme fra er lett å starte, men vanskelig å tjene mye penger. For de som har en grei jobb, grei inntekt og levestandard og som kun ønsker å spare til alderdommen er min Slik blir du rik artikkel å anbefale. Den gir en grei oppskrift på langsiktig sparing. Hvor lang tid det tar vil være helt avhengig av avkastningen, hvor mye en klarer å spare og selvfølgelig hvor mye penger en ønsker å oppnå.

Det å spinke og spare hele livet for å være millionær som pensjonist er kanskje ikke det livet folk flest ønsker. Du må derfor også se på dagens inntekter. Du må også være nøye på at du får mest mulig igjen for de pengene du bruker. Det enkleste er å se om samme vare eller tjeneste kan kjøpes til lavere pris, men det er også et spørsmål om hva man velger å bruke penger på. Kanskje du hadde fått det like bra eller bedre ved å bruke penger og tid på noe som er billigere eller til og med gratis.

Hvis du velger den møysommelige og tidkrevende måten å bli rik på så pass på at du har det fint mens du sparer. Hvis ikke bør du revurdere planen om å bli rik eller se på inntektssiden slik at du får råd til et bedre liv i tillegg til sparingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *